Ένα ξεχωριστό ταβερνάκι στο Δανακό της Νάξου

gefyraki danakos 1
admin
01/08/2017 12:28
 
 
 

Λίγα μέτρα από τη “βρύση” και από τον υπεραιωνόβιο Πλάτανο της πηγής, κοντά στο σπίτι της λαϊκής ποιήτριας Ειρήνης Χάλκου (Χαλκορείνης), με τη δροσιά από την πυκνή φυλλωσιά της κληματαριάς, με θυρίδες, μόρσα και πέτρα που

ακουμπά στο χρόνο, είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό ταβερνάκι στον όμορφο Δανακό της Νάξου… Πρόκειται για το “Γεφυράκι” με ιδιοκτήτες το Νικόλα και τη Μαρία.

Οι ντόπιοι μεζέδες, οι λαχταριστές γεύσεις από την ψησταριά με τα κάρβουνα, το αγνό δικό τους κρασί, τα φρέσκα “μπαξεβανικά” που γίνονται πλούσιες σαλάτες και η ξεχωριστή γεύση της ξυνομυζήθρας και του “αρσενικού”, σου απογειώνουν την αίσθηση της αυθεντικής γεύσης.

Όλα τα παραπάνω στις καλύτερες τιμές που μπορούν να υπάρξουν, λόγω της δικής τους παραγωγής αλλά και φιλοσοφίας.

Η καλοσύνη και το χαμόγελο μπερκέτι, σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα δικό σου κυριολεκτικά χώρο με δικούς σου ανθρώπους.

Θα είσαι τυχερός αν πετύχεις εκεί το γιο τους το Δημήτρη να έχει το λαούτο, η τη τσαμπούνα για να παίξει μερικά από τα “δικά του” έντεχνα, Κρητικά, Απεραθίτικα, Παραδοσιακά και άλλα λαϊκά τραγούδια, με το δικό του μοναδικό τρόπο!

Μιά φωνή διαμάντι, από διαλεχτό μέταλλο που λες “μήπως δεν είναι τελικά ερασιτέχνης”;

Δεν θα θες να τελειώσει η βραδιά και να φύγεις…

Δεν είναι σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον, δεν είναι σε κάποια παραλία, ούτε με θέα εντυπωσιακή… Είναι η ιδιαιτερότητά του, είναι η απλότητα, η ζεστασιά και η φυσική και όχι “εμπορική” συμπεριφορά του Νικόλα και της Μαρίας που το κάνουν μοναδικό!

Θα κουβεντιάσουν μαζί σου, σα να θέλουν παρέα, χωρίς να σε κουράσουν, θα σε κεράσουν…

Φεύγοντας σίγουρα θα έχεις δώσει υπόσχεση στον εαυτό σου ότι σύντομα θα ξαναπάς.

Στέκι γνωστών και σημαντικών προσωπικοτήτων που αναζητούν την ησυχία και την μη προβολή των μέσων ενημέρωσης.

Από πολλά σημεία του νησιού παραθεριστές αλλά και ντόπιοι μερακλήδες έχουν κυριολεκτικά “μυριστεί” αυτό το ξεχωριστό και φιλόξενο ταβερνάκι με τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανεβαίνουν για να σεριανίσουν στο Δανακό, να δροσιστούν στη βρύση και να καθίσουν για ποιοτικό φαγητό.

Μια επίσκεψη σας, θα κρίνει τη γνώμη μας και πιστεύουμε θα μας δικαιώσει.
Μ.Χ

(Visited 857 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*