Εκδήλωση στην Κωμιακή για τη Γιορτή της Γυναίκας

admin
08/03/2015 23:08
 
 
 

Εκδήλωση διοργανώνουν το Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας, ο Σύλλογος Γυναικών του Απόλλωνα (ο Άπελος) και ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας την ιστορική επέτειο της 8ης Μαρτίου, τους αγώνες και τις θυσίες των γυναικών, την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

– Ομιλία για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας από την Μαρία Τασοπούλου, καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Νάξου.
– Προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης» (The Salt of the Earth), Κοινωνική 1954 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 94', σε σκηνοθεσία Χέρμπερτ Μπίμπερμαν.

 «Το Αλάτι της Γης» βασίζεται σε μια πραγματική απεργία, και χρησιμοποιεί εργάτες του ορυχείου στο καστ της. Η ταινία αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες εργασίας και ζωής της Μεξικανο-αμερικανικής κοινότητας και την σκληρή εκμετάλλευση των κατοίκων από τους λευκούς (Αγγλο- Αμερικάνους, όπως αποκαλούνται) βιομηχάνους. Η φριχτή κατάσταση των συνθηκών της ζωής τους, όπως και των υπόλοιπων ανθρακωρύχων, καθώς κι ένα ατύχημα σ' έναν εργάτη, θα οδηγήσουν σε απεργία. Η ταινία όμως δεν περιορίζεται σ' αυτή. Αλλά βρίσκει την ευκαιρία να καταπιαστεί και με θέματα όπως ο ρατσισμός, τα οικονομικά και πολιτικά θέματα της εποχής (όχι και τόσο διαφορετικής από τη σημερινή), η θέση και η σημασία του ρόλου της γυναίκας (όταν, κάποια στιγμή, το δικαστήριο απαγορεύει στους ανθρακωρύχους να πικετοφορούν έξω από το ορυχείο, την πικετοφορία αναλαμβάνουν οι γυναίκες τους που δεν είναι ανθρακωρύχοι).

(Visited 57 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*