Λαϊκή συνέλευση της Τ.Κ. Κορωνίδας στην Κωμιακή – «Καταπέλτης» ο πρόεδρος Δημήτρης Κορρές

dimitris korres
admin
17/08/2017 11:53
 
 
 

Στις 20 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του Τοπικού Διαμερίσματος Κορωνίδας, στην αυλή της εκκλησίας της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και καταγραφή των προβλημάτων, καθώς και κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος για το 2018.

Ακολουθώντας, όπως συνηθίζει, ανοιχτές διαδικασίες, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές, έχει απευθύνει την πρόσκληση για τη λαϊκή συνέλευση στον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη και τον αρμόδιο χωρικό αντιδήμαρχο Δ.Ε. Δρυμαλίας Νίκο Σιδερή, αλλά και στις δημοτικές παρατάξεις «Νησιωτική Πολιτεία», «Πολίτες για τα Νησιά μας», «Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας, τον Σύλλογο Κορωνίδας Νάξου, τον Σύλλογο Απολλωνιατών Νάξου και την Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής.

Απογοητευμένος μεν, αποφασισμένος δε
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επερχόμενη διεξαγωγή της Λαϊκής Συνέλευσης, ο κ. Κορρές διατυπώνει την – απογοητευτική – διαπίστωση ότι τα Τοπικά Συμβούλια έχουν απαξιωθεί πλήρως και διαθέτουν μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να δώσουν τις λύσεις που πρέπει στα μικρά, αλλά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο.
Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας στρέφει τα βέλη του στην δημοτική αρχή, η οποία – όπως υποστηρίζει – ακολουθεί μια αδιάφορη και κοροϊδευτική στάση απέναντι στο Τοπικό Συμβούλιο χωρίς να δείχνει την παραμικρή διάθεση να συμβάλλει στην αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.
Έτσι, ο κ. Κορρές καταλήγει στο συμπέρασμα πως μόνο η οργανωμένη παρέμβαση και ο κοινός αγώνας κατοίκων και φορέων μπορεί να δώσει λύσεις, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα του να συντονίσει την δράση των κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος για το επόμενο διάστημα, ώστε να δοθούν λύσεις στα καθημερινά και χρονίζοντα προβλήματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κορρέ:
Τρία χρόνια τώρα από την ανάληψη των καθηκόντων μας, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη, ο οποίος ήρθε ως συνέχεια των καποδιστριακών δήμων, φάνηκε και έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη η απαξίωση των Τοπικών Συμβουλίων, τα οποία δεν έχουν πλέον καμία σχέση με τις παλιές κοινότητες όπως τις γνωρίσαμε πριν μερικές δεκαετίες.
Τα τοπικά συμβούλια πλέον, δεν διαχειρίζονται ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουν πια καμία αρμοδιότητα, έχοντας απλά και μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με την κατακρεουργημένη χρηματοδότηση από την πολιτεία και τον τρόπο που ο δήμος την κατανέμει, δεν μπορείς ούτε τα πιο μικρά ζητήματα να λύσεις.
Σαν Τοπικό Συμβούλιο, από την πρώτη κιόλας στιγμή προσπαθήσαμε και προσπαθούμε, τόσο μέσα από τις αποφάσεις, όσο και με έγγραφα τα οποία έχουν αποσταλεί κατά καιρούς στη δημοτική αρχή, να δοθούν λύσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τον τόπο μας. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά του δήμου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο δείχνει την αδιαφορία και την κοροϊδία της δημοτικής αρχής, είναι πως, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένη να απαντάει σε κάθε απόφαση που της αποστέλλεται από το τοπικό συμβούλιο και μάλιστα εντός 30 ημερών, για το τι προτίθεται να κάνει για το καθένα από αυτά, μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει την παραμικρή απάντηση σε συνολικά 79 αποφάσεις του τοπικού μας συμβουλίου και σε πάνω από 150 έγγραφα τα οποία έχουν αποσταλεί προς τη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Έγγραφα και αποφάσεις που αφορούν μεγάλα, σοβαρά και σημαντικά προβλήματα του τόπου μας, αλλά και μικρότερα προβλήματα της καθημερινότητας. Προβλήματα, όπως:
*Το θέμα της ύδρευσης και αποχέτευσης συνολικά στην Τοπική μας Κοινότητα,
*Η τιμολόγηση του νερού,
*Οι αγροτικοί δρόμοι,
*Η αποκατάσταση καταστροφών στον Απόλλωνα και η οριστική λύση του προβλήματος των «λιμενικών εγκαταστάσεων»,
*Το θέμα της καθαριότητας,
*Τα δημοτικά κτήρια και υποδομές,
είναι μερικά από αυτά, τα οποία έχουμε αναδείξει τόσο μέσα από τις αποφάσεις των Λαϊκών μας Συνελεύσεων, όσο και μέσω των εγγράφων και αποφάσεων που έχουν αποσταλεί προς το δήμο, αλλά και με την φυσική παρουσία και απευθείας συζήτηση με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και που, μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει το παραμικρό για την επίλυση τους.
Σαν τοπικό συμβούλιο, αλλά και από την πλευρά μου ως πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας, στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθούν λύσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα αυτά προβλήματα, χωρίς φυσικά καμία ανταπόκριση.
Γεγονός που δείχνει πλέον καθαρά πως μόνο η οργανωμένη παρέμβαση και ο κοινός αγώνας κατοίκων και φορέων μπορεί να δώσει λύσεις. Είναι ξεκάθαρο πια πως χωρίς την ενεργό συμμετοχή όλων μας δεν γίνεται τίποτα. Η ιστορία άλλωστε αυτό μας διδάσκει όλα αυτά τα χρόνια. Πως τίποτα δεν μας δόθηκε, τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ότι κερδήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποτέλεσμα της δράσης και του οργανωμένου αγώνα του ίδιου του λαού. Από αυτό θα πρέπει να αντλούμε συμπεράσματα και να διδασκόμαστε.
Για το λόγο αυτόν προχωράμε και φέτος στη σύγκληση της ετήσιας Λαϊκής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου 2017, στις 20:00 στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Θεοσκέπαστης, στην Κωμιακή, για την ενημέρωση του κόσμου, την καταγραφή προβλημάτων και την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος για το 2018.
Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την παρουσία όλων των κατοίκων του τοπικού μας διαμερίσματος, μόνιμων και παραθεριστών, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα, ώστε να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας
Δημήτρης Κορρές

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*