Τελεσίγραφο Αποστόλου και δέσμευση του δήμου: Σε 4 μήνες θα κατατεθεί η μελέτη για την ίδρυση του ΚΕΓΕ Νάξου (video)

APOSTOLOU KEGE 6
admin
23/08/2017 23:20
 
 
 

Τέσσερις μήνες ακόμα παράταση για τη σύνταξη έστω της μελέτης για την ανέγερση του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί, έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προκειμένου να τηρηθεί η συμφωνία της ανταλλαγής.

Ωστόσο ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία -σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό- για να προχωρήσει το θέμα της σύνταξης των μελετών.
Λίγο νωρίτερα, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Αποστόλου με το Μανόλη Μαργαρίτη, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος του χρόνου ο δήμος θα έχει προχωρήσει στη σύνταξη της μελέτης για την ανέγερση του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί.

APOSTOLOU KEGE 7

Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε η επιτροπή αγώνα για το ΚΕΓΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος επισκέφτηκε τη Νάξο την Τρίτη 22 Αυγούστου.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό, για το μείζον αυτό θέμα για τη Νάξο μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο ιερέας του Σαγκρίου Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Μαϊτός, οι βουλευτές κ.κ. Μανιός και Συρίγος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μαϊτός, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Αντώνης Βασαλάκης, ο πρόεδρος Σαγκρίου Στέλιος Σκορδιαλός και ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ Μάρκος Μαργαρίτης.

Ο υπουργός αφού πρώτα έκανε μια ενημέρωση σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν λίγο νωρίτερα με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφερόμενος στο θέμα του ΚΕΓΕ σημείωσε ότι για ακόμα μια φορά επανέλαβε στο δήμαρχο ότι δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση από την πλευρά του δήμου.

“Μας είπαν να χρησιμοποιηθεί άλλος χώρος, όπως για παράδειγμα κάποιο σχολείο, αλλά η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή. Δεσμεύτηκε ο δήμος, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει κατάθεση συγκεκριμένης μελέτης για την ίδρυση του ΚΕΓΕ. Εμείς, εφόσον θα έχουμε τη μελέτη -χωρίς να δεσμευόμαστε- θα δούμε πώς μπορούμε να βρούμε χρήματα από κάποιο πρόγραμμα για να βοηθήσουμε στην ανέγερση του κτηρίου. Ωστόσο, δεσμευτήκαμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν θα κάνουμε καμία κίνηση για την άρση της κυριότητας του οικοπέδου που έχει πάρει από το Υπουργείο ο δήμος” τόνισε ο κ. Αποστόλου.

APOSTOLOU KEGE 8

“Η παρούσα δημοτική αρχή δεν θέλει να φτιαχτεί το ΚΕΓΕ. Το 2004 είχαν δεσμευτεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι θα το φτιάξουν με δικά τους έξοδα, κάτι το οποίο δεν έγινε. Ο δήμος πέρυσι είχε ταμειακό υπόλοιπο 7,5 εκατ. ευρώ… Δεν μπορούσε να βάλει ένα ποσό για την ανέγερση του ΚΕΓΕ; Δεν βρίσκω να υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν μπορούσαν τόσα χρόνια να κάνουν μια μελέτη;” σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα για το ΚΕΓΕ Θανάσης Καραβίας.

Ενωτικός εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ανέγερση του ΚΕΓΕ είναι ένα θέμα που όλο το νησί συμφωνεί και “δεν υπάρχει χώρος για αντιδικία”.
“Έτυχε για διάφορους λόγους να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα η δέσμευση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ας μη ρίχνουμε ευθύνες κι ας προχωρήσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε το ΚΕΓΕ στη Νάξο. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνω ότι ήδη έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και το επόμενο διάστημα θα “τρέξει” κανονικά” τόνισε.

Ο επικεφαλής της “Νησιωτικής Πολιτείας” Νίκος Μαϊτός ζήτησε από τον Βαγγέλη Αποστόλου, “να κρατήσει στην άκρη της σκέψης του” ότι η συντριπτική πλειοψηφία του τόπου έχουν ταχθεί υπέρ του έργου. “Σας το λέω αυτό, για τις όποιες μελλοντικές σας κινήσεις… Η ανέγερση του ΚΕΓΕ είναι κοινό “θέλω” του Ναξιακού λαού” είπε.

Τέλος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ολοκληρώνοντας τη συζήτηση τόνισε ότι η αναγκαιότητα για την ίδρυση του ΚΕΓΕ είναι κάτι που οφείλουμε όλοι να το υπηρετήσουμε.
“Εγώ θα πρέπει τους όρους της ανταλλαγής να τους υπηρετήσω. Τώρα υπάρχει η δέσμευση του δήμου… Εάν δεν γίνει πράξη, εγώ είμαι υποχρεωμένος να μετατρέψω την παραχώρηση ιδιότητας σε παραχώρηση χρήσης”.

https://www.youtube.com/watch?v=3UslyvY2Cl0

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*