Το πρακτικό της Λαϊκής Συνέλευσης Τ.Κ. Κορωνίδας (πλήρες έγγραφο)

koronida
admin
12/09/2017 10:40
 
 
 

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρακτικό της λαϊκής συνέλευσης της Τ.Κ. Κορωνίδας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Αυγούστου στην αυλή της Εκκλησίας της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή, με θέμα την ενημέρωση των πολιτών, την καταγραφή προβλημάτων και την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος 2017.

Στη Λαϊκή Συνέλευση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Δημήτρης Κορρές, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αντώνης Χωριανόπουλος, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, φορέων και κάτοικοι της Κοινότητας, χωρίς ωστόσο η συμμετοχή να αφήνει ικανοποιημένο τον κ. Κορρέ, δεδομένων της πληθώρας των προβλημάτων που απασχολούν το Τοπικό Διαμέρισμα, όπως είπε.
Αφού τονίστηκε η σημασία που έχει η διεξαγωγή της συνέλευσης, ως μια δημοκρατική και ανοιχτή διαδικασία κι αφού τοποθετήθηκαν οι παριστάμενοι για πληθώρα θεμάτων ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις, η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ α) να καταγγείλει την εγκληματική στάση και αδιαφορία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τόσο στο θέμα του Βιο.Κα Απόλλωνα και συνολικά του αποχετευτικού του Τοπικού Διαμερίσματος Κορωνίδας, όσο και για την αδράνεια και αδιαφορία τους όλα αυτά τα χρόνια στα προβλήματα του Τοπικού μας Διαμερίσματος, β) την ψήφιση της εισήγησης του προέδρου της Τ.Κ. Κορωνίδας Δημήτρη Κορρέ και γ) την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος (όπως αυτό αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο και ψηφίστηκε από το Τοπικό Συμβούλιο) και την εξουσιοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου για την καταγραφή και προώθηση όλων όσων ειπώθηκαν στη Λαϊκή Συνέλευση.

Σταχυολογούμε κάποια σημεία από το πρακτικό:

Δημήτρης (πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου):
«Είναι καθαρό πως ο ίδιος ο λαός πρέπει να απορρίψει στην πράξη και τον παλιό και τον “αναθεωρημένο” Καλλικράτη! […] Καμία φιλολαϊκή περιφερειακή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή […] Σαν Τοπικό Συμβούλιο από την πρώτη κιόλας στιγμή προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δοθούν λύσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τον τόπο μας. Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά του δήμου […] Χωρίς την ενεργό συμμετοχή όλων μας δεν γίνεται τίποτα […] Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρειάζονται δραστικές και οριστικές λύσεις. Με μπαλώματα, ημίμετρα, ψευτιές και κοροϊδίες δεν γίνεται τίποτα […] Όσο κι αν προσπαθείς να κρύβεις τη σκόνη κάτω από το χαλάκι, κάποια στιγμή αυτή θα βγει και θα σε πνίξει. Αυτό το φωνάζουμε σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους […] Όσο εμείς δεν τους πιέζουμε, όσο δεν παλεύουμε και καθόμαστε στον καναπέ μας, η κατάσταση θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο […]

Νίκος Μαϊτός (επικεφαλής της παράταξης «Νησιωτική Πολιτεία»):
«Είναι η πρώτη φορά που ίσως η Ορεινή Νάξος πρέπει να μην νιώθει μειονεκτικά, στην αντιμετώπισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο. Για τον εξής και απλούστατο λόγο. Αυτή τη στιγμή στη Νάξο δεν γίνεται τίποτα. Οπότε δικαίως δεν γίνεται και εδώ […] Δεν μπορεί να προχωρήσει ένας τόπος χωρίς ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Και γιατί δεν το κάνουνε; Γιατί αν το κάνουνε, είναι υποχρεωμένοι και πάλι βάσει του Νόμου, να έχουν εντάξει τη δράση τους κάθε χρονιά μέσα σε αυτό […] Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν κάποιοι ότι, η επόμενη μέρα της Νάξου δεν μπορεί παρά να είναι μια μέρα η οποία περνάει πρωτίστως από την ορεινή Νάξο […] Είναι κατάκτηση οι λαϊκές συνελεύσεις για τις τοπικές κοινότητες. Είναι μεγάλη κατάκτηση. Είναι κατάκτηση της δημοκρατίας. Σημασία έχει να συμμετέχουμε σε αυτές τις διαδικασίες, να ακούγεται η φωνή μας […]

Ευδοκία Ψαρά (επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων):
«Ο κόσμος πρέπει να είναι ενήμερος, να λέει την άποψη του, να κρίνει, να λέει τις δικές του προτάσεις […] Να λέτε τη γνώμη σας, να αποφασίζετε για τα προβλήματα που εσάς αφορούν. Και δεν υπάρχει κανένας φωστήρας, κανένας σωτήρας, να σας τα λύσει, χωρίς εσάς και χωρίς τη συμμετοχή σας.

Αντώνης Χωριανόπουλος (τοπικός σύμβουλος Κορωνίδας):
«Ήμουν θετικός να γίνει η Λαϊκή Συνέλευση αλλά στην τοποθέτηση μου είπα ότι δεν θα είναι κανένας εδώ και θα είναι ας πούμε ένα κατηγορώ, χωρίς λόγο στη Δημοτική Αρχή. Διότι και πέρσι και πρόπερσι το ίδιο πράγμα. Τα ξέρουν, τους τα λέμε, αλλά δεν τα ακούνε. Δεν υπάρχει παρουσία δυστυχώς για να πάρουν θέση και να, έστω να αμυνθούν […] Ο Πρόεδρος θέλει να πάμε στους οικισμούς, να πάμε στα χωριά, στον Απόλλωνα και να ξεσηκώσουμε τον κόσμο να πάμε στο Δήμο. Εγώ είμαι αρνητικός σε κάτι τέτοιο. Είμαι υπέρ της συζήτησης. Είδος συζήτησης, της πολιτικής ας πούμε λύσης […] Τα προβλήματά μας είναι τοπικά και όχι πολιτικά. Και μέσα στην Κοινότητα θα πρέπει να λύσουμε τα τοπικά προβλήματα.

Γιάννης Φρατζέσκος (εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής):
«Εμείς ως φορέας αγωνιστικής διεκδίκησης, έχουμε ξεκάθαρο πως αν δεν απαιτήσουμε τη ζωή που μας ανήκει, δεν θα μας τη χαρίσει κανένας. Και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν όλοι από κοινού αγωνιστούμε για όλα τα θέματα […] Ζούμε τα αποτελέσματα των σχεδιασμένων πολιτικών που εφαρμόζονται θίγοντας την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια μας. Αποτελέσματα που προέρχονται και από την αδράνεια μας.

Γιάννης Κορρές (δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»):
«Θέλω να σταθώ στην αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα που βιώνουμε, που δεν είναι άλλη από την κεντρική πολιτική, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της τωρινής και πολύ συστηματικά αποσιωπάται απ’ όλους και από τις άλλες παρατάξεις […] Ο Δήμος πράγματι διαχειρίζεται χρήματα και έχει ένα συγκεκριμένο προσανατολισμό. Που είναι στον τομέα του τουρισμού μόνο. Το τουριστικό προϊόν που προκύπτει, είναι για λίγους και δεν έχει πρόσβαση το μεγαλύτερο μέρος του νησιού […] Δεν μπορεί με μία ήττα να κάθεσαι στο σπίτι σου και να απογοητεύεσαι και να μοιρολατρούμε μόνο. Πρέπει να παλεύουμε συνεχώς. Και έτσι θα έχουμε και κατακτήσεις στον καθημερινό μας αγώνα.

Διαβάστε εδώ το πλήρες έγγραφο του πρακτικού

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*