Η Νησιωτική Πολιτεία για τη νομιμοποίηση των έργων στον Απόλλωνα: «Ο δήμος εξαπατά τους κατοίκους του οικισμού»

admin
11/03/2015 15:01
 
 
 

Έντονη κριτική, αναφορικά με τις ενέργειες για την κήρυξη του Απόλλωνα σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας, ασκεί στη δημοτική αρχή η «Νησιωτική Πολιτεία».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη του κ. Μαϊτού, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην διευθετηθούν οριστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή «μέσα από προτεινόμενα νόμιμα και λειτουργικά έργα», ενώ τονίζεται επίσης ότι «επί 4 χρόνια τώρα, ο Δήμος εξαπατά τους κατοίκους του οικισμού ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες νομιμοποίησης των έργων, χωρίς ουσιαστικά να έχει γίνει έως σήμερα το παραμικρό, ενώ παράλληλα τα πρόστιμα για τη διατήρηση τους πέφτουν βροχή στην πλάτη του δημότη».

Το πλήρες περιεχόμενο του δελτίου Τύπου της «Νησιωτικής Πολιτείας» έχει ως εξής:

Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθούμε την πορεία των ενεργειών του Δήμου Νάξου και Μ.Κ. για την κήρυξη του Απόλλωνα σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας μετά τις καταστροφές που υπέστη η  Λιμενική Ζώνη του οικισμού και όχι μόνο.

Στο έγγραφο προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (αριθ. Πρωτ. 2478/17-02-15), αλλά και στην Τεχνική Έκθεση που το συνοδεύει, αναφέρονται ρητά μόνο οι ζημίες της Λιμενικής Ζώνης και παράλληλα ζητείται η αποκατάσταση αυτών των καταστροφών. Έτσι:

1ον Απεμπολείται η ιδανική και μοναδική ευκαιρία να μετατραπούν τόσο οι πρόσφατες καταστροφές, αλλά και οι αστοχίες του παρελθόντος σε ευκαιρία για την οριστική διευθέτηση των προβλημάτων της περιοχής (λιμενικά έργα, αιγιαλός, ΒΙΟ.ΚΑ. κλπ), μέσα από προτεινόμενα νόμιμα και λειτουργικά έργα, που θα λύνουν δια παντός τα προβλήματα του πολύπαθου Απόλλωνα.

2ον Βάζει σε κίνδυνο ακόμα κι αυτά τα έργα απλής αποκατάστασης (που θα έπρεπε άμεσα να διευθετηθούν από το Δήμο, αφήνοντας τα μεγάλα για τον φορέα της Πολιτικής Προστασίας), αφού ως γνωστό, τα ήδη υπάρχοντα έχουν χαρακτηρισθεί παράνομα και έχουν επιβληθεί πλήθος προστίμων για  τη διατήρηση τους. Και τούτο παρότι, όπως με σχετικά έγγραφα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Δ/νσης Λιμενικών Υποδομών από το 2010, είναι ήδη γνωστό στον Δήμο και στο Λιμενικό Ταμείο, δεν  εκτελούνται εργασίες ακόμα και επισκευών, εφόσον αυτές δεν αφορούν νομίμως υφιστάμενα έργα, και εφόσον δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις, εκ των οποίων πρώτη αυτή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. 

Επί 4 χρόνια τώρα, ο Δήμος εξαπατά τους κατοίκους του οικισμού ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες νομιμοποίησης των έργων, χωρίς ουσιαστικά να έχει γίνει έως σήμερα το παραμικρό, ενώ παράλληλα τα πρόστιμα για τη διατήρηση τους πέφτουν βροχή στην πλάτη του Δημότη.

Θέλουμε και ελπίζουμε ότι στη συνέχεια, ο Δήμος θα εγκαταλείψει την πολιτική της επικίνδυνης ελαφρότητας και επιζήμιας επιδερμικής ενασχόλησης με καυτά προβλήματα, όπως αυτό του Απόλλωνα, και δεν θα βάλει σε κίνδυνο και περιπέτειες το παρόν και το μέλλον της περιοχής, των κατοίκων και των επισκεπτών της.

           

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*