Ιστορία, φυσικές ομορφιές και ναξιώτικη φιλοξενία γοήτευσαν ρωσική δημοσιογραφική αποστολή

rosoi dimosiografoi naxos 2
admin
26/09/2017 13:02
 
 
 

Ένα Σαββατοκύριακο ήταν αρκετό για να μαγέψει τη ρωσική δημοσιογραφική αποστολή που επισκέφθηκε τη Νάξο, έπειτα από πρόσκληση που είχε απευθύνει τον περασμένο Μάρτιο ο δήμαρχος του νησιού Μανόλης Μαργαρίτης, όταν είχε παραστεί στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ.

Έτσι, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής Ρώσοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι έφτασαν στη Νάξο και – συνοδευόμενοι από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Τσολάκη – επισκέφθηκαν τον κ. Μαργαρίτη και συνομίλησαν μαζί του, με τον δήμαρχο να τους δίνει πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού και την τουριστική εικόνα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Αμέσως μετά, η δημοσιογραφική αποστολή επισκέφθηκε το Κάστρο της Νάξου και την Πορτάρα.

rosoi dimosiografoi naxos 4

rosoi dimosiografoi naxos 3

rosoi dimosiografoi naxos 5

 

Εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές
Κατά την παραμονή τους στο νησί και συνοδεία του κ. Τσολάκη και του μέλους της Τουριστικής Επιτροπής κας Λιακοπούλου, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ξεναγήθηκαν στο Σαγκρί, στον Ναό της Δήμητρας και στον Πύργο Μπαζαίου, στο Χαλκί και στις εκκλησίες Αγ. Γεωργίου Διασορίτη, Πρωτόθρονης και Δροσιανής στην Απείρανθο και στο Φιλώτι. Την τελευταία ημέρα επισκέφθηκαν τις παραλίες στις δυτικές ακτές της Νάξου.
Οι Ρώσοι εντυπωσιάστηκαν από τα μνημεία, τις φυσικές ομορφιές του νησιού και την ανεπιτήδευτη φιλοξενία, δεσμευόμενοι ότι θα κοινοποιήσουν τα δημοσιεύματα και τα αφιερώματα που θα γίνουν για τη Νάξο στον ρωσικό τύπο. Η αποστολή αναχώρησε από το νησί το απόγευμα της Κυριακής.

rosoi dimosiografoi naxos 1
Από την πλευρά του, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στη φιλοξενία και ξενάγηση των Ρώσων δημοσιογράφων, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια που καταβάλλεται για άνοιγμα προς την τουριστική αγορά της Ρωσίας και την προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών.
Σημειώνεται ότι το ταξίδι των Ρώσων δημοσιογράφων και φωτογράφων διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στη Ρωσία.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*