Άνοιξε ο δρόμος για την επέκταση του αεροδρομίου Νάξου – VIDEO: Συνέντευξη τύπου Μ. Μαργαρίτη

αεροδρόμια Νάξου
admin
04/10/2017 14:07
 
 
 

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την επέκταση του αεροδρομίου Νάξου, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

“Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός πολύ σπουδαίου έργου για τη Νάξο όπως είναι το αεροδρόμιο και η επέκταση του. Επιτέλους ξεπεράσαμε αυτό το δύσκολο βήμα που αφορά στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και πλέον η Νάξος θα αποκτήσει το αεροδρόμιο που της αρμόζει” σημείωσε ο Μανόλης Μαργαρίτης που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του γι αυτή την εξέλιξη.

synentefxi typou aerodromio 2

“Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα της δημοτικής αρχής από το 2011” είπε ο Μανόλης Μαργαρίτης και πρόσθεσε ότι με την επέκταση του διαδρόμου το αεροδρόμιο της Νάξου θα είναι ακριβώς ίδιο με της Πάρου.
Η επιμήκυνση του διαδρόμου θα είναι κατά 485 μ. και συνολικά ο διάδρομος θα έχει μήκος 1200 μ. (από 900 μ. που είναι σήμερα), με αποτέλεσμα να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα αεροπλάνα και απευθείας πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό.

“Αυτό το χρονικό σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για τις απαλλοτριώσεις που είναι η επόμενη φάση για την υλοποίηση του έργου. Θα έρθουμε σε επαφή με με ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου για να δούμε πλέον το θέμα των απαλλοτριώσεων για να περάσουμε αμέσως μετά στην υλοποίηση του έργου” υπογράμμισε ο κ. Μαργαρίτης.

Σε ότι αφορά τις απαλλοτριώσεις ο κ. Μαργαρίτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα, ενώ για τη χρηματοδότηση του έργου είπε ότι έχει πάρει διαβεβαιώσεις πως θα ενταχθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα.

Στη συνέντευξη τύπου παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Μανώλης Πολυκρέτης καθώς και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βαγγέλης Παντελιάς.

Ο Δημήτρης Λιανός σε ότι αφορά τις απαλλοτριώσεις σημείωσε ότι αυτές θα γίνουν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και πρόσθεσε ότι “μπορεί κάποιοι να έχουν μια πικρία, αλλά προέχει το γενικό καλό και η υλοποίηση του έργου”.

Για το νέο αεροσταθμό ο κ. Λιανός υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι ναι μεν να ολοκληρωθεί η μελέτη επέκτασης του διαδρόμου, αλλά να συμπεριλάβει και τις μελέτες για το νέο αεροσταθμό ο οποίος θα είναι εμβαδού 2.100 τ.μ.

“Σκοπεύουν να γίνει νέος αεροσταθμός πίσω από τον υπάρχων. Στόχος είναι να ενταχθεί στην αρχική μελέτη και οι διαβεβαιώσεις που παίρνουμε είναι ότι όταν ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις, υπάρχουν τα χρήματα, να ενταχθεί και ο αεροσταθμός στη μελέτη επέκτασης”.

Ο κ. Πολυκρέτης τόνισε ότι μετά την επέκταση του αεροδρομίου “δεν θα υπάρχει πια φτωχός Ναξιώτης” ενώ σημείωσε επίσης ότι η δημοτική αρχή αρχή είχε κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση το 2011, όταν είχε εντάξει χρήματα στον προϋπολογισμό της για την επέκταση του αεροδρομίου.

Ο κ. Παντελιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η επέκταση του αεροδρομίου θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στους ασχολούμενους με τον τουρισμό επιχειρηματίες των δυτικών παραλιών του νησιού.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τη συνεργασία, αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AEGEAN κ. Βασιλάκη τονίζοντας ότι “είμαστε σίγουροι ότι η AEGEAN θα σταθεί δίπλα μας”.

{youtube}TRaWs9uj6-E{/youtube}

*ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΝΑΞΟΥ

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*