VIDEO: Χρυσό βραβείο στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την αποκατάσταση των 11 ΧΑΔΑ

margaritis polykretis vraveio 1
admin
05/10/2017 21:57
 
 
 

Με χρυσό βραβείο (GOLD) βραβεύτηκε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην τελετή απονομής βραβείων City Awards 2017.

Η μεγάλη βραδιά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και σε αυτήν πήραν μέρος Δήμαρχοι και υψηλόβαθμα στελέχη 65 ελληνικών πόλεων και 3 Δημοτικών Επιχειρήσεων Περιφερειών και στελεχών Δημόσιου Τομέα και 11 καινοτόμων Επιχειρήσεων.

margaritis polykretis vraveio 3

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βραβεύτηκε στην κατηγορία “Έργα αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος” για την αποκατάσταση των 11 ΧΑΔΑ (Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων). Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης και ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης που παρέλαβαν το χρυσό βραβείο του δήμου.

margaritis polykretis vraveio 4

Μετά την βράβευση, ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη βράβευση και τόνισε ότι “είναι μια επιβράβευση της προσπάθειας 7 χρόνων για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και τη δημιουργία του μεγαλύτερου ΧΥΤΑ στις Κυκλάδες”.

margaritis polykretis vraveio 2

“Ο δήμος μας είναι ο πλέον πολυνησιακός δήμος στην Ελλάδα και αποτελείται από 5 νησιά. Έχουμε αποκαταστήσει τους 11 από τους 45 συνολικά ΧΑΔΑ του Αιγαίου… Πήραμε press container και μεταφέρουμε τα απορρίμματα από τα μικρά νησιά στο ΧΥΤΑ που βρίσκεται στη Νάξο, με επόμενο στόχο μας την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. Ένα τέτοιο βραβείο, είναι η επιβράβευση όλων των προσπαθειών μας” τόνισε ο κ. Μαργαρίτης που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του.

Δείτε το βίντεο των βραβεύσεων *(η βράβευση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι στο 21:41)

{youtube}lCQa3DfTWG4{/youtube}

Να σημειωθεί ότι τα Best City Awards έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις καλύτερες πρακτικές ή λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι περισσότερο οικονομικά βιώσιμες.

Στα βραβεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.

Στόχος των βραβείων είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*