Σε πλήρη εξέλιξη η Α φάση του master plan του λιμανιού – Στη Νάξο ο κ. Γιαμίν

giamin sergis 1
admin
10/10/2017 17:27
 
 
 

Στη Νάξο βρίσκεται ο εκπρόσωπος της CNWAY (εταιρεία που έχει αναλάβει το master plan για το λιμάνι της Νάξου), Αλβέρτο Παύλο Γιαμίν με το συνεργάτη του συγκοινωνιολόγο της ομάδας μελέτης, Κούτσουρα Δημήτρη.

Ο κ. Γιαμίν επισκέφτηκε τη Νάξο προκειμένου να συλλέξει περισσότερα στοιχεία σε ότι αφορά την κίνηση του λιμανιού και την κυκλοφορία οχημάτων, ενόψει της Α φάσης του master plan που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το πρωί της Τρίτης ο κ. Γιαμίν είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νάξου Νίκο Σέργη.

Ο κ. Γιαμίν μιλώντας αποκλειστικά στο www.naxostimes.gr σημείωσε ότι το κυκλοφοριακό, είναι πολύ βασικό κομμάτι του master plan και για το λόγο αυτό βρίσκεται στο νησί προκειμένου με το συνεργάτη του να συλλέξουν και “επί τόπου” συμπληρωματικά στοιχεία.

“Συλλέγουμε στοιχεία σχετικά με την κίνηση του λιμανιού και την κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο που τροφοδοτεί το λιμάνι. Όταν μιλάμε για κίνηση του λιμανιού εννοούμε την επιβατική και την κίνηση των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται από τα πλοία, κυρίως στην αιχμή του καλοκαιριού. Αυτά τα στοιχεία μας είναι χρήσιμα. Θα τα αξιολογήσουμε μαζί με όποια άλλα έχουμε συλλέξει έτσι ώστε οι προτάσεις μας που θα γίνουν στην επόμενη φάση να είναι οι ενδεδειγμένες για τα προβλήματα του λιμανιού και να είμαστε συνεπείς στην ολοκλήρωση της Α φάσης και να την παραδώσουμε εμπρόθεσμα. Αυτός είναι και ο στόχος μας” τόνισε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η Α φάση του master plan και οι στόχοι στους οποίους θα καταλήξει, θα μπουν σε διαβούλευση προκειμένου να εγκριθούν για να ξεκινήσει η Β φάση.

“Για τη διαβούλευση να μας περιμένετε αφού ολοκληρωθεί η Α φάση και ελεγχθούν τα στοιχεία της από την Τεχνική Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου και την επιβλέπουσα αρχή που είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εάν δουν ότι όλα είναι ικανοποιητικά και δεν μας ζητηθούν επιπλέον στοιχεία, τότε θα κάνουμε αυτή τη διαβούλευση” σημείωσε ο κ. Γιαμίν ο οποίος εκτίμησε ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί περίπου στα μέσα του Δεκέμβρη.

Ο κ. Αλβέρτο Παύλο Γιαμίν θα παραμείνει και την Τετάρτη στη Νάξο ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί το νησί η οικονομολόγος της ομάδας για να πάρει συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου και την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη Νάξο αρχιτέκτονας, πολεοδόμος, και χωροτάκτης για συμπληρωματικά επίσης στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι το master plan διακρίνεται σε δυο φάσεις. Η Α φάση που ξεκίνησε τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο θα εξεταστεί από την επιβλέπουσα αρχή και οι στόχοι που θα έχουν προκύψει θα μπουν σε διαβούλευση στη Νάξο ώστε να εγκριθούν και να προχωρήσει η Β φάση που είναι διάρκειας 7 μηνών. (περισσότερα: ΕΔΩ)

(Visited 126 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*