Βαγγέλης Κατσαράς: «Η Νάξος έχει “δυνατά σημεία” που δεν έχει προβάλλει ακόμα»

katsaras baggelis
admin
09/11/2017 14:32
 
 
 

Στο «παιχνίδι» της τουριστικής προβολής της Νάξου μπαίνει ενεργά και δυναμικά η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, η οποία «έχει στα σκαριά» βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις που θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας στο naxostimes.gr και την Πόπη Αλιμπέρτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Βαγγέλης Κατσαράς υποστήριξε επανειλημμένα ότι η Νάξος έχει να δείξει και να… αναδείξει πολλούς – κρυμμένους μέχρι στιγμής – «θησαυρούς», που θα συμβάλλουν στο να δέχεται επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ήδη, η κίνηση ήταν σαφώς καλύτερη κατά τους μήνες Μάιο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, με τον κ. Κατσαρά να εστιάζει στον εναλλακτικό και κυρίως στον περιπατητικό τουρισμό και τη γαστρονομία, δύο από τα «δυνατά σημεία» που, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αξιοποιηθεί ικανοποιητικά. Παράλληλα, τόνισε ότι η Νάξος δεν θα πρέπει να «αντιγράψει» κάποιο άλλο νησί, αλλά να προβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερο τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Αν, μάλιστα, οι επαγγελματίες του νησιού φροντίσουν να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες τους και να προσφέρουν ένα ποιοτικότερο και πιο ελκυστικό «προϊόν», τότε ο πρόεδρος της Ένωσης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ημερήσια δαπάνη των επισκεπτών θα αυξηθεί, μιας και από πλευράς καταλυμάτων, υπάρχουν ήδη τιμές για όλα τα βαλάντια. «Για να ξοδέψει ο κόσμος, πρέπει να προσφέρεις καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες» ανέφερε ο κ. Κατσαράς, παρόλο που επισήμανε ότι, ακόμη κι αν αυξηθεί η τουριστική κίνηση, η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων δεν αφήνει και πολλά περιθώρια να «πέσει» χρήμα στην αγορά, όπως άλλοτε. Αυτή την σημαντική «έλλειψη» έρχεται να αμβλύνει η προκήρυξη προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία οι επιχειρηματίες του τουρισμού θεωρούν πως μπορούν να ωφελήσουν τόσο τους ίδιους, όσο και τους προμηθευτές τους.

«Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, με δυναμική»
Την αισιοδοξία του ότι την επόμενη τριετία η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου θα καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της, μέσω της συμμετοχής της σε διάφορες εκθέσεις, αλλά και μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε ο κ. Κατσαράς.
«Γενικότερα, είμαστε σε εγρήγορση και θα μας βλέπετε παντού. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, έχουμε δυναμική και πιστεύω ότι θα βγει ένα αποτέλεσμα αυτή την τριετία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης και πρόσθεσε ότι κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια ανάδειξης της Νάξου, αφού μοναδικός σκοπός είναι το κοινό καλό. «Εμείς θέλουμε τους φορείς δίπλα μας. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν» ανέφερε στη συνέχεια, απευθύνοντας πρόσκληση για την ανοιχτή συνάντηση σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό που διοργανώνει η Ένωση την επόμενη Δευτέρα το απόγευμα.
Τέλος, ανέφερε ότι τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα για το 2018, μιας και έχουν ήδη ξεκινήσει (συγκρατημένα μεν) οι κρατήσεις, ενώ σε σχόλιο του για τη «νέα μόδα» του “Airbnb”, ο κ. Κατσαράς δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος, με την προϋπόθεση όμως ότι θα τηρούνται όσα προβλέπει ο νόμος, ώστε να αποφευχθεί η φοροδιαφυγή και η ασυδοσία.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*