Πολίτες Για τα Νησιά μας για Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2018: «Ανυπαρξία οράματος και σχεδιασμού»

diavoulefsi tehniko programma 1
admin
24/11/2017 10:53
 
 
 

Στο συμπέρασμα ότι «ο δήμος δεν έχει μπούσουλα για τα έργα που θα υλοποιηθούν του χρόνου» και ότι η παράταξη Μαργαρίτη «ρίχνει πάντα αλλού τις ευθύνες και την ανεπάρκεια της» κατέληξε η Κίνηση «Πολίτες Για τα Νησιά μας», η γραμματεία της οποίας επιτέθηκε στη δημοτική αρχή.

Με αφορμή την επαναληπτική συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2018, η Γραμματεία άσκησε δριμεία κριτική, κάνοντας λόγο για «στοχευμένη απαξίωση» της συγκεκριμένης Επιτροπής, την ίδια στιγμή που οι «Πολίτες» κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να διέπουν το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.
Επίσης, η Κίνηση κατήγγειλε και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λιανό, ο οποίος αντέτεινε το επιχείρημα ότι «οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες και η ανεπάρκεια των υπαλλήλων του Δήμου» είναι οι αιτίες για την απουσία αναπτυξιακών δράσεων.

Το πλήρες περιεχόμενο του δελτίου Τύπου που εξέδωσαν οι «Πολίτες Για τα Νησιά μας» έχει ως εξής:
Επιτροπή Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2018
Για μία ακόμα φορά ήλθε στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου το Τεχνικό Πρόγραμμα του προσεχούς έτους, με καθυστέρηση πλέον των 2 μηνών. Το πρωτοφανές της φετινής χρονιάς ήταν ότι δεν υπήρχε καν εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προς την Επιτροπή. Η πενιχρή συμμετοχή μόλις 10 μελών της Επιτροπής & μάλιστα σε επαναληπτική συνεδρίαση, δεν προξενεί έκπληξη, καθώς πλέον έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι για τη Δημοτική Αρχή αυτές οι συνεδριάσεις αποτελούν μια απλή διεκπεραιωτική υποχρέωση.
Παρά τη στοχευμένη απαξίωση της Επιτροπής, η δημοτική μας παράταξη εκπροσωπήθηκε με 5 μέλη της, το δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Βασαλάκη, τον γραμματέα της Κίνησης Βασίλη Θεωνά, τον πρόεδρο του συλλόγου μηχανικών Νάξου Στέλιο Μαρινάκη και τους τέως δημοτικούς συμβούλους Λευτέρη Βερύκοκκο & Δημήτρη Βασαλάκη. Όλοι έλαβαν τον λόγο, άσκησαν συγκεκριμένη κριτική για τις πράξεις και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής και κατέθεσαν, όπως κάθε φορά, τις προτάσεις της Κίνησης αναφορικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να διέπουν το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.
Πιο συγκεκριμένα αναδείχθηκαν:
*Η ανυπαρξία οράματος & σχεδιασμού κατευθυντήριων γραμμών για την πορεία του τόπου από τη Δημοτική Αρχή, που επισημάνθηκε από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων.
*Η επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης της επί 17 έτη εκκρεμούς χωροταξικής μελέτης (ΓΠΣ – ΣΧΟΟΑΠ).
*Η ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
*Η ανάγκη εκμετάλλευσης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων με ωρίμανση μελετών.
Στην κριτική μας για Τεχνικό Πρόγραμμα του οποίου υλοποιείται μόνο το Κεφάλαιο τσιμεντοστρώσεις – πλακοστρώσεις – κολωνάκια και καμία πραγματικά αναπτυξιακή δράση, η απάντηση δια στόματος του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Λιανού ήταν «φταίνε για όλα οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες και η ανεπάρκεια των υπαλλήλων του Δήμου» (!!! ;;;)
Συμπέρασμα: Για ακόμα μία χρονιά, φτάσαμε στα τέλη Νοεμβρίου & ο Δήμος δεν έχει μπούσουλα για τα έργα που θα υλοποιηθούν του χρόνου. Η παράταξη Μαργαρίτη, που δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για επανεκλογή, τις ευθύνες & την ανεπάρκεια της, τις ρίχνει πάντα αλλού.

(Visited 32 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*