Στη Νάξο 95 φοιτητές μηχανικοί των Βαλκανίων και της Τουρκίας στο 1ο Aegean Regional Meeting 2015

admin
19/03/2015 11:54
 
 
 

Μεταξύ 2-6 Απριλίου, η τοπική ομάδα BEST Athens θα διοργανώσει για πρώτη φορά το φετινό Aegean Regional Meeting 2015 και μάλιστα στη Νάξο, όπου 95 φοιτητές μηχανικοί των Βαλκανίων και της Τουρκίας θα δώσουν το παρών και θα συμμετέχουν σε συζητήσεις και trainings για την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Το φετινό Regional Meeting της Αθήνας έχει μια ιδιομορφία… Αφ’ ενός, η τοπική ομάδα Best Athens αποφάσισε να το διοργανώσει στη Νάξο, ώστε οι ξένοι φοιτητές να πάρουν μία πρώτη γεύση από τις Κυκλάδες κι αφετέρου, οι μέρες παραμονής τους στο νησί θα είναι όλες αφιερωμένες στην εσωτερική ανάπτυξη του οργανισμού. Παράλληλα με τα trainings , οι φοιτητές θα επεξεργάζονται θέματα (Case Studies), τα οποία θα είναι σχετικά με την κοινότητα της Νάξου και τη βελτίωσή της.

  

Case Studies

 

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Νάξο, είναι σε άμεση συνάρτηση με τα προβλήματα και τους τρόπους ανάπτυξης του νησιού και έχουν αποφασιστεί από κοινού με εκπροσώπους του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

Το 1ο Case Study αφορά την κατάστρωση ενός πλάνου προώθησης της Νάξου, επικεντρώνοντας στα βασικά χαρακτηριστικά του. Ενώ στο 2ο, οι φοιτητές θα κληθούν να σκιαγραφήσουν το πλάνο μηχανογράφησης των βάσεων δεδομένων του Δήμου.

 

Διαγωνισμός Μηχανικής 

 

Ωστόσο τα μέλη του BEST Athens, θα διοργανώσουν στους μαθητές Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης της Νάξου έναν μαθητικό διαγωνισμό μηχανικής, ώστε να τους εντάξουν στον τρόπο σκέψης του μηχανικού. Παράλληλα θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών, διευκολύνοντας τις αποφάσεις του εκπαιδευτικού προσανατολισμού τους.

Ο Οργανισμός BEST

Ο Οργανισμός BEST (Board of European Students of Technology), είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός. Δημιουργήθηκε από φοιτητές Ανωτάτων Πολυτεχνικών και Τεχνολογικών σχολών της Ευρώπης και στόχος του είναι η προώθηση της συνεργασίας και της πανευρωπαϊκής συνείδησης στους φοιτητές μηχανικούς καθώς και η προσφορά νέων γνώσεων σε αυτούς.

 

Από το 1989, το BEST ππροσφέρει επικοινωνία και δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής στους ευρωπαίους φοιτητές μηχανικούς, ώστε να διευρύνουν τη σκέψη τους και να εξελίξουν τις ικανότητές τους (τεχνολογικές και μη) για να εργαστούν σε διεθνή βάση.

 

Σήμερα πλέον το BEST αποτελεί το μεγαλύτερο οργανισμό φοιτητών μηχανικών, με:

 

  • Τοπικές ομάδες σε 95 
κορυφαία πανεπιστήμια, 33 
ευρωπαϊκών χωρών 

  • Σύνορα που εκτείνονται πέραν 
της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

  • Πάνω από 90 ακαδημαϊκά 
σεμινάρια ετησίως 

  • Πάνω από 4.000 ενεργά μέλη 
και 1.700.000 φοιτητές που έχουν επωφεληθεί από τη δράση του.

 

Η τοπική ομάδα BEST Athens δραστηριοποιείται στους κόλπους του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου από το 1997, με πρωτοβουλία των φοιτητών του Ιδρύματος. Απευθύνεται στους 10.000 περίπου φοιτητές του Ιδρύματος, δίνοντας τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του οργανισμού στην Ευρώπη και να παίρνουν μέρος σε διεθνή συνέδρια και ακαδημαϊκά σεμινάρια. Έχει στο ενεργητικό της 68 επιτυχημένες εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν Ευρωπαίοι φοιτητές και Έλληνες συνάδελφοί τους από το Ε.Μ.Π.

 

Σήμερα, το BEST Athens στελεχώνεται από 30 ενεργά μέλη, φοιτητές του Ε.Μ.Π..

Το δυναμικό των ελληνικών τοπικών ομάδων BEST συμπληρώνουν το BEST Thessaloniki, BEST Patras και BEST Chania των πολυτεχνικών σχολών των αντίστοιχων πόλεων.

 

 

 

 

 

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*