Βραδιά “Λαϊκής Ποίησης” και παραδοσιακό γλέντι στ’ Απεράθου (video+φώτος)

admin
23/03/2015 09:36
 
 
 

 

Αφιερωμένο στη λαϊκή ποίηση ήταν το βράδυ του Σαββάτου (21 Μαρτίου) όπου ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Φανάρια” διοργάνωσε με επιτυχία, ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου τ’ Απεράθου, με θέμα “Λαϊκή ποίηση στ’ Απεράθου“, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς Απεραθίτες και όχι μόνο, να ακούσουν και να πουν κοτσάκια με τις ιστορίες τους.

 

Για τρεις ώρες η αίθουσα πλημμύρισε με θύμησες, ποιήματα και κοτσάκια βγαλμένα μέσα από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων της Απειράνθου.

 

Η Απείρανθος είναι «το χωριό που στιχουργεί» και έχει μεγάλη παράδοση στη λαϊκή ποίηση, που ξεπηδά αυθόρμητα και ανεπιτήδευτα μέσα από το λαό.
Το Απεραθίτικο γλωσσικό ιδίωμα που διασώζει αρχαία ελληνικά και βυζαντινά στοιχεία, το Απεραθίτικο τραγούδι, η ικανότητα ανδρών και γυναικών να «μιλούν» με στίχους, κάνουν τ’ Απεράθου ένα τόπο ξεχωριστό σε όλο το Αιγαίο.

 

{youtube}4rjnmD78L3U{/youtube}

 

Γλέντι… για καλό σκοπό

Την ίδια βραδιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απειράνθου “Τα Φανάρια” πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, παραδοσιακό γλέντι, που όσοι συμμετείχαν διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Η μουσική βραδιά διοργανώθηκε στου Γούλια, με τον Νίκο Μπαρδάνη (βιολί-λαούτο) και τον Νικόλα Λιασκώνη (κιθάρα-τραγούδι) και σκοπός της ήταν εκτός από τη διασκέδαση, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την είσοδο, να διατεθούν για την επισκευή και αποκατάσταση της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού της Ράχης.

Η εκδήλωση, χάρισε στους κατοίκους της Απειράνθου – και όχι μόνο – μια ξεχωριστή μουσικο – παρεΐστικη ατμόσφαιρα, με πολύ κέφι και συμμετοχή!

(με πληροφορίες από το apeiranthos-naxos.blogspot | φωτογραφίες – video:Παναγιώτης Δελλαμάνης)

(Visited 126 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*