“Καταργείται το κοιμητήριο της Χίλιας Βρύσης για εξυπηρέτηση …πελάτη του δήμου”

Ο Άγιος Χαράλαμπος και το κοιμητήριο στη Χίλια Βρύση
admin
27/03/2015 22:03
 
 
 

 Ο Άγιος Χαράλαμπος και το κοιμητήριο στη Χίλια Βρύση

Επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπολύει ο π. πρόεδρος Κορωνίδας Ιάκωβος Μπαρδής για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να καταργήσει το κοιμητήριο της Χίλιας Βρύσης.

Ό κ. Μπαρδής ισχυρίζεται ότι η κατάργηση του κοιμητηρίου στη Χίλια Βρύση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα “κάποιου κολλητού υποψήφιου και πολιτικού φίλου” του Μανόλη Μαργαρίτη τη στιγμή που είναι ένα ιστορικό κοιμητήριο 300 ετών, η λειτουργία του δεν έχει δυσμενής περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν επιβαρύνει το δημοτικό προϋπολογισμό αφού συντηρείται από τους κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Μπαρδής ασκεί κριτική και στην τοπική κοινότητα Κορωνίδας που δεν αντέδρασε σε αυτή την απόφαση…

Η ανακοίνωση του κ. Μπαρδή, αναλυτικά:

Ντροπή κύριε Δήμαρχε. Καταργείτε το νεκροταφείο της Χίλιας Βρύσης για την εξυπηρέτηση εκλογικού φίλου σας

Την περασμένη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου συζήτησε και ενέκρινε το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας κοιμητηρίων του Δήμου. Προηγουμένως, στις 30 Ιανουαρίου 2015, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε αποφασίσει τη διαγραφή, από τα 43 νεκροταφεία του Δήμου, μόνο του κοιμητηρίου του Αγίου Χαραλάμπους στη Χίλια Βρύση, ενός νεκροταφείου 300 ετών. Βέβαια, η Επιτροπή αυτή έβαζε σαν προϋπόθεση ότι η «Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα διατυπώσει εγγράφως προς το Δημοτικό Συμβούλιο τους λόγους (περιβαλλοντικούς, κ.λπ) που καθιστούν επιβεβλημένη την κατάργησή του». Το από 23/3/2015, όμως έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου δεν αναφέρεται καν σε περιβαλλοντικούς ή άλλους αληθείς λόγους. Άρα η απόφαση είναι πολιτική και παραταξιακή.

Είναι, επίσης, φωτογραφική και αστήρικτη. Οι δήθεν περιβαλλοντικοί λόγοι προβλήθηκαν από κάποιον που διαμένει στην Αθήνα και έχει γειτονικά με το νεκροταφείο κτήματα και σπίτι που έκτισε τελευταία. Αυτόν πάνε να εξυπηρετήσουν οι κρατούντες στον Δήμο, γιατί είναι εκλογικός υποψήφιος και πελάτης τους.

Το νεκροταφείο της Χίλιας Βρύσης πρέπει να διατηρηθεί γιατί:

-έχει μακράν ιστορία και εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.

-η λειτουργία του δεν έχει πουθενά δυσμενή περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως απεναντίας έχουν άλλες δραστηριότητες, για τις οποίες ο Δήμος προσποιείται τον αόμματο.

-δεν επιβαρύνει το δημοτικό ή κοινοτικό προϋπολογισμό, όπως προφασίζονται κάποιοι. Συντηρείται από τους κατοίκους της περιοχής.

Θα περίμενε κανείς η τοπική κοινότητα Κορωνίδος, που δεν παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, να αντιδράσει δυναμικά σ’ αυτήν την αστήρικτη και άδικη για το χωριό μας απόφαση. Να προειδοποιήσει ότι θα την καταργήσει στην πράξη, όταν οριστικοποιηθεί. Απεναντίας ούτε μια ανακοίνωση δεν έβγαλε για την τιμή των όπλων, ενώ εύκολα βγάζει κάθε είδους ανακοινώσεις.

Το κοιμητήριο του Αγίου Χαραλάμπους πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί. Σε πείσμα αυτών που αποφασίζουν ρουσφετολογικά σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, με οποιαδήποτε πρόφαση και δικαιολογία. Όσοι ψήφισαν για την κατάργησή του πρέπει να αισθάνονται ντροπή, γιατί προσβάλλουν την ιστορική μνήμη και τη θέληση όσων ζουν και συνδέονται με την περιοχή να ταφούν στον τόπο τους, κοντά στους δικούς τους ανθρώπους.

Την ιστορία, κύριε Δήμαρχε, πρέπει να τη σεβόμαστε και όχι να την καταργούμε, όπως και τη θέληση των ντόπιων, για την εξυπηρέτηση του ιδιωτικού συμφέροντος ΕΝΟΣ κολλητού υποψήφιου και πολιτικού φίλου.

Υστερόγραφο: Πληροφορώ τους κακόπιστους ότι δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος από τη διατήρηση του νεκροταφείου, γιατί έχω… εξασφαλίσει την ταφή μου στην Αθήνα, όπου διατηρώ οικογενειακό τάφο.

(φωτό: oreinosnaxiotis.blogspot.gr)

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*