Το Master Plan του λιμανιού της Νάξου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

admin
30/03/2015 07:28
 
 
 

Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Δ.Λ.Τ. Νάξου σχετικά με τη σύνταξη φακέλου για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης «Πλαίσιο έργων Λιμένα Νάξου» (Master Plan) θα συζητηθεί στο αυριανό περιφερειακό συμβούλιο.

Την εισήγηση θα κάνει ο έπαρχος Νάξου και αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης, ο οποίος θα προταθεί να είναι κι ένα από τα τρία μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης. Τα άλλα δύο μέλη θα είναι ένας δημοτικός σύμβουλος από τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κι ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

 

Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η προγραμματική σύμβαση, το αντικείμενο της είναι η συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου για την επίβλεψη της διαδικασίας  σύνταξης φακέλου για την προκήρυξη μελέτης,   πλαίσιο έργων ανάπτυξης του λιμανιού της Νάξου (Master Plan).

Σημειώνεται ότι η διάρκεια της σύμβασης είναι 2 έτη (με δυνατότητα παράτασης, εφόσον απαιτηθεί, έως την ολοκλήρωση του αντικειμένου της) και χρόνο έναρξης την ημέρα υπογραφής της.

Το αντικείμενο της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης, θα έχει ως εξής:

α) αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης λιμένα, των υποδομών, καταγραφή προβλημάτων ασφάλειας, ελλείψεων και ζημιών.

β) σύνταξη φακέλου έργου, για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης: «Πλαίσιο έργων ανάπτυξης Λιμένα Νάξου», στην ευρύτερη ζώνη λιμένα  Νάξου (Προγραμματικό σχέδιο – “master plan”, σύμφωνα με τις Προδιαγραφές Πλαισίου έργων Ανάπτυξης Λιμένων Μείζονος Ενδιαφέροντος του Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου),

γ) τον έλεγχο, θεώρηση, έγκριση, αξιολόγηση και παρακολούθηση της  διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης «Πλαίσιο έργων ανάπτυξης Λιμένα Νάξου», συμπεριλαμβανομένης της μελέτης επισκευής – αναβάθμισης για την ασφάλεια και λειτουργικότητα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων κεντρικού προβλήτα, προσήνεμου και υπήνεμου μόλου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Τεχνικών Έργων ΠΕ Νάξου) θα αναλάβει να επιβλέψει τη διαδικασία σύνταξης φακέλου για τη δημοπράτηση της μελέτης, με όσα ορίζονται στη σύμβαση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.  Από την άλλη πλευρά, το Δ.Λ.Τ. Νάξου θα αναλάβει τη διαδικασία για την ανάθεση σύνταξης φακέλου και τη χρηματοδότηση της δαπάνης, η οποία θα γίνει από ιδίους πόρους και ανέρχεται στο ποσό των 7.000 ευρώ.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και το Δ.Λ.Τ. θα διαθέσουν το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό (επιβλέποντες και βοηθούς επιβλέποντες) με στόχο τη διασφάλιση της αρτιότητας σύνταξης του φακέλου και  της υλοποίησης της σύμβασης.

(φωτό: arxipelagos.com)

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*