Δρόμος διπλής κατεύθυνσης η παραλία Νάξου από τη Μεγάλη Δευτέρα

 
 
 

 

Δρόμος διπλής κατεύθυνσης θα είναι από τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου η κεντρική παραλιακή οδός της Χώρας Νάξου.

Μετά από πρόταση του Λιμεναρχείου Νάξου και αλλεπάλληλες συσκέψεις με συναρμόδιους φορείς (δήμο, Λιμενικό Ταμείο, αστυνομία κ.λπ.) η απόφαση που ελήφθη είναι ο παραλιακός δρόμος της πόλης της Νάξου να γίνει διπλής κατεύθυνσης με στόχο την καλυτέρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr το μέτρο πρόκειται να ισχύσει μέχρι την εκπόνηση του master plan του λιμένα της Νάξου, εκτός κι αν το κυκλοφοριακό confusion χειροτερέψει κάτι που θεωρείται σχεδόν αδύνατον.

Σύμφωνα με τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα η παραλία θα γίνει διπλής κατεύθυνσης (από μονόδρομος που ήταν μέχρι σήμερα) και δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε φορτηγά ή λεωφορεία, παρά μόνο σε Ι.Χ., επαγγελματικά ξενοδοχειακά οχήματα ή mini bus. 

Η πρόταση για τις παραπάνω ρυθμίσεις έγινε από το Λιμεναρχείο το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο που αποφασίζει και προτείνει προσωρινές κανονιστικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τη στιγμή που δεν υπάρχει master plan για τη χερσαία ζώνη λιμένα Νάξου. Όταν εκπονηθεί το master plan αρμόδιο όργανο για την έκδοση κανονιστικής πράξης θα είναι το Λιμενικό Ταμείο. 

Η πρόταση του Λιμενάρχη κ. Αποστολόπουλου συζητήθηκε και με άλλους συναρμόδιους φορείς όπως το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την αστυνομία και το Λιμενικό Ταμείο και αποφασίστηκε από κοινού η εφαρμογή του μέτρου.

Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους επιχειρηματίες της παραλίας της Χώρας Νάξου και στο Σύλλογο Μαζικής Εστίασης γενικότερα, που εδώ και χρόνια αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, πρόσφατα, όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία με έγγραφό τους εκφράζουν την αντίθεση τους εξηγώντας τους λόγους και προτείνοντας τη λύση της «κλειστής πόλης».

(Visited 39 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*