Αγροτικό Ιατρείο Απειράνθου: Γέμισε με ιατροφαρμακευτικό υλικό και… αγάπη!

 
 
 

Την έμπρακτη (υλική και οικονομική) στήριξη τους προς το Αγροτικό Ιατρείο Απειράνθου δείχνουν καθημερινά σύλλογοι, φορείς και πολίτες της Νάξου, αλλά και απόδημοι, προκειμένου η υγειονομική μονάδα να περιθάλπει «επί ίσοις όροις» τους κατοίκους του ορεινού χωριού.

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος Κοινότητας Απειράνθου Γιώργος Μπάκαλος, θέλησε να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του για την προσφορά φαρμάκων, αναλώσιμων και ιατρικού εξοπλισμού, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουμε να διανύουμε «καιρούς οικονομικά χαλεπούς».

mpakalos agrotiko iatreio 1

mpakalos agrotiko iatreio 2
Επίσης, ένας ακόμη λόγος που τον ώθησε στη δημοσιοποίηση, ήταν και το ότι η ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου δεν θα ωφελήσει μόνο τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής (οι οποίοι δεν θα αισθάνονται πολίτες β’ κατηγορίας, όσον αφορά στην υγειονομική τους περίθαλψη), αλλά θα συμβάλλει και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του χωριού.

mpakalos agrotiko iatreio 3

mpakalos agrotiko iatreio 4
«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε, ακόμη και σε μικρές κοινωνίες, ανθρώπους που προσφέρουν και αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και αληθινή αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Είναι παράδειγμα άξια προς μίμηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκαλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους εξής:
*Τη Διοίκηση του Γ.Ν. – Κ.Υ Νάξου, για την άψογη συνεργασία με την Κοινότητα Απειράνθου.
*Την Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) για την προσφορά ιατρικού εξοπλισμού.
*Το Σωματείο Σμυριδορυκτών Απειράνθου για την προσφορά εξοπλισμού.
*Τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο κ. Σιδερή Νικόλαο που, ακόμη μια φορά, διέθεσε το τεχνικό προσωπικό του Δήμου για αποκατάσταση βλαβών υδροδότησης και ηλεκτρισμού στο ιατρείο.
*Τους υπαλλήλους του δήμου κ.κ. Ρεφενέ Μιχαήλ, Στέφανο Ψαρά και Τσακωνιάτη Βασίλειο
*Τους Γλέζο Ιωάννη (του Λογοθέτη) και Γλέζου Κυριακή, καθώς και τους Μαργαρίτη Σοφία και Μαργαρίτη Κωνσταντίνο, οι οποίοι στη μνήμη του πατέρα τους Γεωργίου Μαργαρίτη, προσέφεραν χρηματικό ποσό για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του ιατρείου.
*Τον Μανώλη Χατζηπέτρο για τη συνεχή προσφορά στην Κοινότητα ποσοτήτων φαρμακευτικού υλικού.
*Την Μακρή Κατερίνα για την προσφορά φαρμακευτικού υλικού, ώστε να μοιραστεί σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
*Την πρόεδρο και τα μέλη του Απεραθίτικου Συλλόγου της Αθήνας για τη δωρεά εξοπλισμού από το ιατρείο που λειτουργούσε στη Μουτσούνα επί σειρά ετών, μετά από την δωρεάν διάθεση κατάλληλου χώρου του δημάρχου κ. Μαργαρίτη.
*Τον ιατρό και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟ κ. Λεκάκη Βασίλειο για τις υπηρεσίες του στον Απεραθίτικο λαό και όχι μόνο.
*Όλους εκείνους που από το υστέρημά τους συνεχίζουν να προσφέρουν και επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

mpakalos agrotiko iatreio 6

mpakalos agrotiko iatreio 7
«Θεωρώ πως όλοι μας πρέπει ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όμως εκείνες που μας αναλογούν. Πρέπει να διώξουμε την απάθεια και τον “ωχαδελφισμό” μας. Με συνεργασία όλων μας, ενεργοποίηση και συστηματική εργασία, χωρίς εγωισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με κοινό όραμα, δομημένο σχέδιο κι αυτοπεποίθηση να επιτύχουμε τους στόχους μας. Όταν αγαπάς πολύ τον τόπο σου και τους ανθρώπους του…. παραβλέπεις κάποια εμπόδια» καταλήγει ο κ. Μπάκαλος στην ανάρτηση του, ελπίζοντας το Αγροτικό Ιατρείο Απειράνθου να μετατραπεί σε Πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο.

mpakalos agrotiko iatreio 8

mpakalos agrotiko iatreio 9

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*