Εικόνες ΣΟΚ: Πυρκαγιά κατέκαψε το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Πολίχνι Νάξου

 
 
 

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τις τεράστιες ζημιές που έχει αφήσει πίσω της η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στο γραφικό εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Πολίχνι Νάξου…

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, γύρω στις 3:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Κάτοικοι της περιοχής όταν είδαν καπνό να βγαίνει από το ξωκλήσι, έσπευσαν, έσπασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα και με νερό που –ευτυχώς- υπάρχει έξω από το εκκλησάκι, προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν να τη σβήσουν τη φωτιά.

agia paraskevi fotia 5

Η φωτιά όμως άφησε πίσω της μόνο καταστροφές για το γραφικό ξωκλήσι…
Κάηκαν οι εικόνες, το τέμπλο, και ότι άλλο υπήρχε μέσα.

agia paraskevi fotia 2

Πιστοί που επισκέφτηκαν την Τετάρτη το ξωκλήσι, δεν πίστευαν στα μάτια τους αντικρίζοντας το κατεστραμμένο από τη φωτιά γραφικό εξωκλήσι. Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν πιο πιθανό η φωτιά να ξέσπασε από κάποιο αναμμένο κερί ή λαμπάδα χωρίς όμως να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό.

agia paraskevi fotia 7

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο naxostimes.gr είναι η δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο που στο ξωκλήσι ξεσπάει πυρκαγιά.
Το ίδιο είχε συμβεί και το 2017 την ίδια περίοδο, λίγο μετά το Πάσχα, όμως οι ζημιές τότε δεν ήταν τόσο εκτεταμένες.
«Κάτοικοι της περιοχής έδωσαν χρήματα, συγκεντρώθηκε ένα ποσό και με τη χορηγία και κάποιων ανθρώπων που αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, αποκαταστάθηκαν οι ζημιές» αναφέρει κάτοικος.

agia paraskevi fotia 8

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ενημερωθεί και απαίτηση των κατοίκων είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το γραφικό και ιστορικό ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής μιας και οι ίδιοι αδυνατούν αυτή τη φορά να τις αποκαταστήσουν.

agia paraskevi fotia 6

Να σημειωθεί ότι η Αγία Παρασκευή βρίσκεται στο κέντρο του κάμπου της περιοχής του Πολιχνίου Νάξου, 2 χιλιόμετρα έξω από τη Μικρή Βίγλα.

(Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες την Κατερίνα Καστανιώτη και το Μανώλη Βάβουλα)

(Visited 142 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*