Οι μηχανές ζεσταίνονται για το Naxos Adventure Rally 2018!

 
 
 

Πέρσι «όργωσε» τη Νάξο με τη μηχανή του φτάνοντας στα πιο απίθανα σημεία του νησιού πάνω στους δύο τροχούς. Ο δημοφιλής «αναβάτης», Adam Riemann, επιστρέφει και φέτος στον τόπο που αγάπησε για το Naxos Adventure Rally 2018 που πατάει γκάζι από 20 έως 23 Απριλίου.

Για το μεγάλο γεγονός όμως «επιστρέφει» στη Νάξο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Rally Dakar Βασίλης Ορφανός.

Naxos Adventure Rally 21

«Με μηχανή έχω βρεθεί σε πάρα πολλά πολύβουα, αλλά και απομονωμένα μέρη της γης. Η Νάξος είναι ίσως το πιο φιλόξενο μέρος που έχω επισκεφτεί ποτέ και η αίσθηση εδώ μου είναι πολύ οικεία» λέει ο Reimann στο περιοδικό My Naxos.

Στο φετινό Naxos Adventure Rally 100 αναβάτες από όλο τον κόσμο θα γυρίσουν 400 χιλιόμετρα Street και Off-Road διαδρομές. Εκτός από τον Adam Riemann και το Βασίλη Ορφανό, guest rider θα είναι φέτος και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης για μια μοναδική περιπέτεια σε δύο τροχούς στα βουνά και τις ακτές της Νάξου όπου η θέα και το τοπίο κόβουν την ανάσα.

«Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί η τουριστική αξία του νησιού και να προσελκύσουμε ένα νέο κοινό επισκεπτών, συνδράμοντας παράλληλα στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτά για να επιτευχθούν χρειάζονται συνέπεια και συνέχεια» λέει ο εμπνευστής του Naxos Adventure Rally Ευθύμιος Αλιμπέρτης.

naxos adv rally 12

Η περιήγηση στις ιστορικές διαδρομές, τα γραφικά χωριά και τα σημαντικότερα μνημεία του τόπου, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό της Νάξου. Το τρίπτυχο, που αποτελεί το σκοπό της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της τουριστικής αξίας της Νάξου, η προβολή της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού και η προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

«Πιστεύω πως κάθε δράση που προάγει μορφές εναλλακτικού τουρισμού είναι πολύτιμη για το νησί μας. Η Νάξος έχει πολλά να προσφέρει και είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε σωστά τις δυνατότητες μας σε αυτό τον τόπο» αναφέρει ο Ευθύμιος, αποκαλύπτοντας και ένα μικρό μυστικό για την φετινή διοργάνωση.
«Αν πάνε όλα καλά, ίσως δε μείνουμε μόνο στη Νάξο φέτος…».

Όπως τονίζει ο ίδιος «η προβολή του νησιού μέσα από την περσινή διοργάνωση, καθώς επίσης και μέσα από τις συντονισμένες δράσεις για την προώθηση του #NaxosRally18 έφεραν τον κόσμο πιο κοντά στην ιδέα να ταξιδέψει στο νησί μας και να συμμετάσχει στο περιηγητικό αυτό γεγονός. Την πρώτη χρονιά θεωρώ πως ο στόχος επετεύχθη, ο κόσμος πέρασε πάρα πολύ καλά, άφησε πολύ θετικά σχόλια».

Στην προβολή τόσο του νησιού όσο και του περσινού ράλι συνέβαλλε ιδιαίτερα και το βίντεο με τις μοτοσικλετιστικές φιγούρες του Adam Riemann που γυρίστηκε από την Above Production. Μέσα από το βίντεο με πάνω από 230.000 προβολές μέχρι σήμερα η Νάξος έκανε το γύρο του κόσμου.

https://www.youtube.com/watch?v=oYS5nR-W-t8 

«Τα σχόλια που άκουσα από τους λάτρεις των δύο τροχών που είδαν το βίντεο ήταν πολύ ενθουσιώδη. Η Νάξος είναι ένα πολύ όμορφο μέρος με πολύ πλούσιο πολιτισμό και φανταστικά τοπία. Πρέπει να είστε περήφανοι που ζείτε σε έναν τόσο ευλογημένο τόπο» λέει ο Riemann.

Αυτό που θυμάται ο ίδιος από το νησί είναι οι καλοί φίλοι, το πολύ καλό φαγητό και το περιβάλλον του τόπου. Ένα χρόνο μετά, ανυπομονεί να ανέβει και πάλι στη μηχανή του και να γυρίσει όλο το νησί με το δικό του μοναδικό τρόπο.

«Για φέτος ο φίλος μου ο Ευθύμης έχει ετοιμάσει πολύ ξεχωριστά πράγματα. Θα τα δείτε από κοντά όσοι συμμετάσχετε ή στο βίντεο που θα ετοιμάσουμε αμέσως μετά! Το Naxos Adventure Rally είναι μια πολύ καλά οργανωμένη γιορτή!» καταλήγει.

Naxos Adventure Rally 2

*Το Naxos Adventure Rally 2018, πατάει γκάζι από 20 έως 23 Απριλίου, με σημείο εκκίνησης το βραβευμένο Barozzi Restaurant & Cocktail Bar στο λιμάνι της Χώρας. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ το www.naxostimes.gr και το my naxos – free press.

Κική Μαργαρίτη
Πόπη Αλιμπέρτη

(Visited 135 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*