Στο στάδιο των απαλλοτριώσεων η επέκταση του αεροδρομίου Νάξου (video: η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο)

Άκης Αξαόπουλος
25/05/2018 21:33
 
 
 

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τα κτηματολογικά διαγράμματα και ο κτηματολογικός πίνακας της περιοχής επέκτασης του Αεροδρομίου Νάξου, ανοίγοντας το δρόμο για τις απαλλοτριώσεις που θα οδηγήσουν στα έργα επέκτασης, εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και συντήρησης των υποδομών του.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης έκανε λόγο για ημέρα «γιορτής» αφού η επέκταση του αεροδρομίου του νησιού θα φέρει περεταίρω τουριστική ανάπτυξη στον τόπο και αποτελεί πάγιο αίτημα των δημοτών.

«Είναι μία μέρα γιορτινή για την Νάξο αφού σε λίγο καιρό ξεκινάνε οι απαλλοτριώσεις για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου Νάξου. Όλοι μας θέλουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που να πληροί τις προϋποθέσεις ενός νησιού που ανεβαίνει κατακόρυφα τουριστικά».

Ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε διεξοδικά στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τη δημοτική αρχή για να προχωρήσει το έργο. Όπως είπε, το αεροδρόμιο του νησιού θα γίνει 1200 μ. με επιπλέον επέκταση 150 μέτρα δεξιά και αριστερά, σύνολο 1500 μ. (όσο και της Πάρου) στο οποίο θα προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροπλάνα και τσάρτερ.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τόνισε επίσης ότι μετά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, τα κτηματολογικά διαγράμματα και ο κτηματολογικός πίνακας της περιοχής θα πάνε στην ΥΠΑ και σε περίπου ενάμιση μήνα θα αποσταλεί στον Υπουργό Υποδομών προκειμένου να κινηθούν οι απαλλοτριώσεις.
«Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για την Νάξο αφού όλοι σε αυτό το μεγαλύτερο αεροδρόμιο ποντάρουμε και στηρίζουμε την τύχη της αυριανής Νάξου. Θέλω να ευχηθώ να προχωρήσουν όλα με το καλό» κατέληξε.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης ζήτησε να μάθει στοιχεία για τον αριθμό επιβατών που θα μπορεί να έρχονται ανά ημέρα στο νησί μετά την επέκταση.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός απάντησε ότι «Όλα αυτά διαμορφώνονται με τον τουρισμό. Όσο υπάρχουν κρεβάτια θα έρχεται περισσότερος κόσμος αν όχι, τα αεροπλάνα δεν θα επιχειρούν. Στο νέο αεροδρόμιο, την ώρα μπορεί να προσγειώνονται τρία αεροπλάνα εάν υπάρχει ζήτηση θα ενδιαφερθούν οι εταιρείες».
Τέλος ο κ. Βρούτσης στην τοποθέτηση του σημείωσε ότι «δεν θα πρέπει να γιορτάζουμε» αφού υπάρχουν προβλήματα όπως το νερό και τα λήμματα (θέμα που είχε βάλει νωρίτερα στο δημοτικό συμβούλιο). Κάθε πράγμα το αξιολογούμε εκεί που του πρέπει. Θα πρέπει να δούμε κατά πόσο θα αλλάξει η εισροή επισκεπτών για να δούμε και εαν αξίζει η επένδυση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*