Με χορούς, τραγούδια και ταινία μικρού μήκους αποχαιρετά τη φετινή χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

 
 
 

2oGymnasio

Φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου νοιάστηκαν για την ιστορία και τη λαϊκή κληρονομιά της Νάξου, δρώντας για την ανάδειξη και τη διατήρηση τους.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι προσέλθουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» (στις 18:30), όπου μαθητές και μαθήτριες θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, το χορευτικό τμήμα του σχολείου θα παρουσιάσει τους χορούς συρτό, αποκριάτικο καλαματιανό, κλασικό καλαματιανό, κοτσάκια Κωμιακής, βλάχα Κινιδάρου – Απειράνθου – Κωμιακής, ντίρλα, χασαποσέρβικο και χασάπικο. Επίσης, οι μαθητές/τριες θα χορέψουν τα παραδοσιακά ναξιώτικα τραγούδια, συνοδεία και παραδοσιακών μουσικών οργάνων.
Επίσης, η ορχήστρα του 2ου Γυμνασίου θα τραγουδήσει και θα παίξει παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια, ενώ η κινηματογραφική ομάδα θα παρουσιάσει τη νέα της ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Το Κάστρο της Νάξου διηγείται..». Η ταινία αποτελεί ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην περίοδο της λατινοκρατίας στη Νάξο.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα των διαθεματικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ASPnet-UNESCO και πολιτιστικής θεματολογίας. Ένα από αυτά και το «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο πραγματώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου. Φέτος, στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων σε θέματα ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και διατήρησης των μνημείων του τόπου και της λαϊκής κληρονομιάς.
Τα οφέλη από την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις των παραπάνω προγραμμάτων υπήρξαν πολλαπλά: έγινε πράξη ο πολιτικός γραμματισμός, η συμμετοχή στα κοινά και η ενεργός πολιτειότητα, αποκτήθηκαν εμπειρίες που συνήθως δεν αποκτώνται από τη συνήθη τυπική εκπαιδευτική διαδικασία και διαμορφώθηκαν ισχυροί δεσμοί, απαραίτητοι για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*