Πλήθος καταγγελιών για τα θαλάσσια παιχνίδια αναψυχής στον Άγιο Προκόπη Νάξου

 
 
 

prokopis paixnidia 1

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα της φημισμένης παραλίας του Αγίου Προκοπίου Νάξου όπου σε κάποιο σημείο της, εντός της θάλασσας λειτουργούν παιχνίδια αναψυχής.

Πρόκειται για ένα θαλάσσιο τόπο αναψυχής με ποδήλατα, τσουλήθρες και άλλα παιχνίδια που έχουν τοποθετηθεί από ιδιώτη μέσα στη θάλασσα «χαλώντας» κατά πολλούς την εικόνα της ξακουστής και βραβευμένης παραλίας του νησιού.



Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή τα παραπάνω θαλάσσια παιχνίδια λειτουργούν νόμιμα από ιδιώτη ο οποίος έχει λάβει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες αρχές.

“Η ανανέωση της άδειας γίνεται σε ετήσια βάση” δηλώνει στο naxostimes.gr ο αντιδήμαρχος τουρισμού Δημήτρης Λιανός ο οποίος υπογραμμίζει παράλληλα ότι η Ναξος είναι ένα νησί το οποίο προτιμούν για τις διακοπές τους πολλές οικογένειες μα παιδιά.
“Η Νάξος ενδύκνειται για τις διακοπές οικογενειών. Τα παιδιά θέλουν να διασκεδάσουν με δραστηριότητες όπως ένα θαλάσσιο πάρκο. Το συγκεκριμένο θαλάσσιο πάρκο στον Άγιο Προκόπη της Νάξου είναι κάτι το οποίο προσφέρει παιχνίδι και διασκέδαση στα παιδιά χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον”. 

Ωστόσο, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι καταγγελίες πέφτουν βροχή στο naxostimes.gr ενώ το facebook έχει κατακλυστεί από τις συγκεκριμένες εικόνες με εκατοντάδες αρνητικά σχόλια και κοινοποιήσεις τόσο από κατοίκους της Νάξου όσο (κυρίως) από ξένους αλλά και Έλληνες παραθεριστές, οι οποίοι θεωρούν ότι αλλοιώνεται η φυσική ομορφιά της παραλίας.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Louis V Stevenson:

fb prokopis paixnidia 2

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*