VIDEO: Το Γενικό Λύκειο Νάξου τίμησε τον Κώστα Μανωλά

 
 
 

manolas vravefsi lykeio 9

Το Ναξιώτη διεθνή άσο της ROMA Κώστα Μανωλά αλλά και τους διακριθέντες στον αθλητισμό μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου βράβευσε το ΓΕΛ Νάξου σε μια πανέμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Πατέρας Γεώργιος Παλαμάρης εφημέριος της Καθολικής Μητρόπολης Νάξου, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης μαυρομάτης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μανιός, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Αρτέμης Ψαρρός, ο διευθυντής του σχολείου Ματθαίος Χατζηπέτρος και εκπαιδευτικοί καθώς και η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

manolas vravefsi lykeio 8

Κατά την εκδήλωση εκτός από τον Κώστα Μανωλά, βραβεύτηκαν οι διακριθέντες στον αθλητισμό μαθητές καθώς και οι τελειόφοιτοι του σχολείου.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βράβευση του Ναξιώτη άσου της Roma ο οποίος φοίτησε στο συγκεκριμένο σχολείο. Οι μαθητές και οι καθηγητές, είχαν ετοιμάσει ένα μικρό αφιέρωμα στον Κώστα που αναφέρονταν στην μέχρι σήμερα πορεία του στο ποδόσφαιρο.

«Στόχος, θέληση και δουλειά»

manolas vravefsi lykeio 12

«Στόχος, θέληση και δουλειά» αυτές είναι οι τρεις αξίες του Κώστα Μανωλά που τον ώθησαν τόσο ψηλά» σημείωσε ο διευθυντής του Λυκείου Ματθαίος Χατζηπέτρος μιλώντας για το διεθνή άσο του ποδοσφαίρου. «Τα συνδύασε όλα μέσα από δυσκολίες, αλλά πίστεψε στο όνειρο του και το κατέκτησε» είπε και συμπλήρωσε ότι είναι τιμή για το σχολείο και τη Νάξο γενικότερα που ο Κώστας ξεκίνησε το ταξίδι προς την επιτυχία από το νησί. «Είναι γνήσιο Ναξιοτόπουλο» τόνισε και αναφέρθηκε στα χρόνια φοίτησης του στα σχολεία της Νάξου και τη μετέπειτα επιτυχημένη πορεία του στο ποδόσφαιρο.

manolas vravefsi lykeio 1

«Είναι μεγάλη μας τιμή που είναι γέννημα θρέμμα της Νάξου, που διαφημίζει το νησί μας και τιμά τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας» σημείωσε και ευχήθηκε εκ μέρους όλων να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία και να φτάσει ακόμα πιο ψηλά «να φτάσει να είναι ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος».

«Ένας αθλητής πάνω από όλα πρέπει να έχει επίπεδο»

manolas vravefsi lykeio 5

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο Κώστας Μανωλάς ο οποίος θυμήθηκε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στο νησί όταν έπαιζε ποδόσφαιρο με την ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου και (άδικα) δεν κατάφεραν να κερδίσουν την ομάδα της Μυτιλήνης, αφού ο ίδιος είχε χάσει ένα πέναλτι…

Ο Κώστας απευθυνόμενος στους μαθητές τους είπε ότι θα πρέπει αν κυνηγούν τα όνειρά τους και παράλληλα με τον αθλητισμό να φροντίζουν να διαβάζουν γιατί «χωρίς γνώσεις δεν μπορείς να πας μπροστά».

«Παρόλο που ασχολούμαι με τον αθλητισμό, δεν άφησα τα διαβάσματα, φοιτώ στο πανεπιστήμιο και έχω τελειώσει δυο γλώσσες. Με καλή θέληση και πολύ δουλειά, μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δυο μαζί. Ένας αθλητής πάνω από όλα πρέπει να έχει επίπεδο γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει αν φτάσει ψηλά» είπε.

Ομάδες του ΓΕΛ που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Αιγαίου

Κατά την εκδήλωση, έγιναν απονομές στις ομάδες του Γενικού Λυκείου Νάξου που διακρίθηκαν κατά τη σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, στην πρωταθλήτρια ομάδα μπάσκετ κοριτσιών που η απονομή έγινε από το Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, στους πρωταθλητές μπάσκετ αγοριών από τον δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, στον πρωταθλητή σκάκι από τον Πρόεδρο της 2βάθμιας Σχολικής επιτροπής Αρτέμη Ψαρρό και στην επιτυχημένη ομάδα του βόλεϊ κοριτσιών η οποία από ατυχία δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη.

manolas vravefsi lykeio 7

Ο Κώστας Μανωλάς βράβευσε δύο ποδοσφαιριστές του Λυκείου που ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους ως βασικοί παίχτες στην Μικτή Κυκλάδων η οποία φέτος κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων Νέων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των απολυτηρίων των απόφοιτων του σχολείου, όπου μαζί με απολυτήριο τους έλαβαν κι ένα μικρό αναμνηστικό δώρο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

https://www.youtube.com/watch?v=B8X4ZId2rf8&t=6s 

 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*