Συνάντηση Μανιού με τους κτηνοτρόφους της ορεινής Νάξου

admin
28/04/2015 13:37
 
 
 

Συνάντηση με τους κτηνοτρόφους και παραγωγούς της ορεινής Νάξου είχε την Κυριακή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός στο Φιλώτι.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” που έκαναν εξειδικευμένες τοποθετήσεις σχετικά με την κατάσταση της τοπικής παραγωγής, καθώς και εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Ο διάλογος διεξήχθη σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα και με αξιοσημείωτα μεγάλη και ενεργή συμμετοχή των κτηνοτρόφων – παραγωγών, ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • η υφιστάμενη κατάσταση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και ειδικότερα στον τομέα της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής,
  • η ισχύουσα νομοθεσία και
  • οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Αυτό που συμφωνήθηκε, όπως σημειώνει το ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, είναι η διαρκής και σε τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνία και συνεργασία επί των σχετικών θεμάτων. Απαραίτητα στοιχεία θα συγκεντρωθούν και θα επεξεργαστούν περαιτέρω. Στόχος είναι η διατύπωση και καταγραφή των προτάσεων των τοπικών παραγωγών σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες στην συνάντηση στην κατεύθυνση συγκρότησης ολοκληρωμένης πρότασης, η οποία θα προωθηθεί προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  

 

 

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*