Η Ορεινή Νάξος στο επίκεντρο συνάντησης Συλλόγων και βουλευτών στην Αθήνα (φώτος)

admin
29/04/2015 15:20
 
 
 

Τα πολλαπλά προβλήματα των χωριών της ορεινής Νάξου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης σε συνάντηση Ναξιακών Συλλόγων της Αθήνας και βουλευτών του νομού Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου και του προέδρου του Ανδρέα Παπαϊωάννου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (28/4) το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου και σε αυτήν συμμετείχαν οι σύλλογοι, Απόλλωνα, Κωμιακής, Κορώνου, Κεραμωτής, Απειράνθου και Δανακού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός, ο πρόεδρος του Σκαδού Μιχάλης Πάσουλας, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΝΑΣ Νάξου κ.κ. Νίκος Βερνίκος και Μάρκος Μαργαρίτης κ.ά. Στη συνάντηση είχαν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι πρόεδροι των ορεινών χωριών της Νάξου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν (πλην του κ. Πάσουλα) και απέστειλαν τα μηνύματα τους, καθώς και όλοι οι βουλευτές του νομού. Ένταση προκλήθηκε όταν ζήτησε το λόγο να μιλήσει ο μηχανικός κ. Νίκος Λεβογιάννης (που παρευρέθηκε στη συνάντηση) προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Συλλόγου Κορωνίδας Μανώλη Μουστάκα…

Τα θέματα, που αποτελούν και τα κύρια προβλήματα της ορεινής Νάξου που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν:

Ιατρική περίθαλψη

Γυμνάσιο Σκαδού

Ύδρευση Μέσης και Κωμιακής

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Οδικό δίκτυο

Σμυριδικό

Αποκατάσταση των ζημιών του Απόλλωνα από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου 2015

Καθαριότητα (κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες)

(εκτός ημερήσιας διάταξης) Καλλικράτης

Το θέμα της αδιαφορίας που αντιμετωπίζουν από τη δημοτική αρχή τα ορεινά χωριά της Νάξου έθεσε ο πρόεδρος του Σκαδού Μιχάλης Πάσουλας και ο πρόεδρος της Κορώνου μέσα από το μήνυμα του, που διαβάστηκε στη συνάντηση. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πάσουλας αναφέρθηκε στον Καλλικράτη και την αναγκαιότητα τα χωριά να ξαναγίνουν κοινότητες αν όχι μόνο του το καθένα, ανά δυο-τρία χωριά μαζί. “Δεν έχουμε αρμοδιότητες και εξαρτόμαστε αποκλειστικά από τη δημοτική αρχή που αδιαφορεί για τα ορεινά χωριά” είπε ο πρόεδρος του Σκαδού και ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών για να αλλάξει ο χάρτης του Καλλικράτη στη Νάξο. Μάλιστα ο Βουλευτής κ. Νίκος Μανιός υποσχέθηκε ότι όταν ξεκινήσει η σχετική συζήτηση στο αρμόδιο υπουργείο θα θέσει το παραπάνω θέμα. 

Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο naxostimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου και μέλος του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ Ανδρέας Παπαϊωάννου, η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ακούστηκαν πολλές απόψεις σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα και τη λύση τους. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι τα χωριά της ορεινής Νάξου είναι “εγκαταλελειμμένα” και χρόνο με το χρόνο τα προβλήματα συνεχώς διογκώνονται. Οι παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν λύσεις για την ανακούφιση των πολιτών της Ορεινής Νάξου.

Ειδήσεις – Νάξος

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*