Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου: Νέο ρεκόρ Γκίνες, βραβεύσεις, γλέντι και πολλές τηγανητές πατάτες! (video + φώτος)

FESTIBAL PATATAS 2017 50
admin
02/09/2018 12:15
 
 
 

 

Είναι γεγονός! Για ακόμα μια χρονιά η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μερίδα τηγανητές πατάτες, αφού κατάφερε να τηγανίσει μια μερίδα βάρους 625 κιλών!!

Στο επιτυχημένο 9ο Φεστιβάλ Πατάτας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στις Κάπαρες της Αγίας Άννας μπροστά στα μάτια εκατοντάδων κόσμου 24 καζάνια τηγάνιζαν ανελλιπώς πατάτες μέχρι να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες, κάτι που δεν ήταν εύκολη υπόθεση…

Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν 2,5 τόνοι πατάτες, 800 κιλά ελαιόλαδου Νάξου και αρκετός κόπος αφού από τη Δευτέρα γυναίκες του νησιού καθάριζαν και έκοβαν συνεχώς πατάτες για να είναι έτοιμες να τηγανιστούν το Σάββατο.

 

Για την κατάρριψη του ρεκόρ, τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Ομάδα ειδικών και μάρτυρες πιστοποίησαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γκίνες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν θα σταλούν στους αρμόδιους για τη σχετική πιστοποίηση.

Η εκδήλωση

Μπορεί το ρεκόρ Γκίνες να ήταν το βασικό «θέμα» και του φετινού Φεστιβάλ όμως σε αυτό περιλαμβάνονταν βραβεύσεις, ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορός καθώς και γενικότερα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα αλλά και αμέσως μετά την κατάρριψη του Γκίνες φαγητό… με πολλές τηγανητές πατάτες.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπόρων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού Αριστοτέλης Καρβέλας.
Παρόντες επίσης, ο διεθνής Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Κώστας Μανωλάς, ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, αλλά και πλήθος δημοσιογράφων από τα ΜΜΕ της χώρας (τηλεόραση, ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος κ.ά.).

Βραβεύσεις

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος για το φιλανθρωπικό έργο τόσο του ίδιου όσο και της Μητρόπολης. Όπως αναφέρθηκε τα τελευταία 10 χρόνια η Μητρόπολη Παροναξίας έχει δαπανήσει για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό τεράστιο για μια τόσο μικρή νησιωτική Μητρόπολη. Την βράβευση έκανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της ΕΑΣ Νάξου Μιχάλης Βερνίκος βράβευσε τον Κώστα Μανωλά, το διεθνή ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο, για την προσφορά του στον αθλητισμό και την προβολή του νησιού.

Βραβείο δόθηκε και στη διεθνή αθλήτρια στίβου του Πανναξιακού Μαρία Μπελιμπασάκη που πρόσφατα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μ. και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν μπορούσε να παραστεί στην εκδήλωση και το βραβείο της παρέλαβε από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαργαρίτη ο εκπρόσωπος του Πανναξιακού Πέτρος Μανδηλαράς.

Το επόμενο βραβείο δόθηκε στο Ναξιώτη ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου για την συνολική προσφορά του στην προβολή του νησιού, από το Γιώργο Καμβύση και τέλος ένα ξεχωριστό βραβείο δόθηκε στην αγρότισσα Νεκταρία Δημητροκάλλη, μια πολύτεκνη μητέρα που στηρίζει την οικογένειά της καλλιεργώντας πατάτες στη Νάξο.

Στο Φεστιβάλ τραγούδησαν η Ελένη Λεγάκη και ο Μανώλης Μπαρμπεράκης και χόρεψαν παιδιά από τα χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Αρσενίου και Γλινάδου.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Μπάγια Αντωνοπούλου και ο Χρήστος Νέζος, ενώ την όλη ευθύνη και οργάνωση του Φεστιβάλ είχε η Ελένη Λαζάρου με τη βοήθεια του Γιώργου Γρηγοριάδη (δημοσιογράφοι του ALPHA).

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΕΑΣ Νάξου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων.

 

(Visited 104 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.