«Ιατρικό Δίκαιο στην Πράξη»: συνέδριο στη Νάξο

admin
13/05/2015 09:03
 
 
 

Σε δικηγόρους και γιατρούς απευθύνεται το συνέδριο με θέμα «Ιατρικό Δίκαιο στην Πράξη» που θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο στις 10 και 11 Ιουλίου.

Στο συνέδριο θα παραστούν και θα μιλήσουν προσωπικότητες γνωστές για την εμπειρία τους σε υποθέσεις ιατρικής ευθύνης, ενώ για πρώτη φορά θα εξεταστεί το Ιατρικό Δίκαιο μέσα από αντιπαράθεση (Θέση – Αντίθεση) επί πραγματικών δικαστικών υποθέσεων.

Όπως προαναφέρθηκε, απευθύνεται σε δικηγόρους και γιατρούς, με με σκοπό να συνδράμει στα καθημερινά νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πρώτοι κατά την ανάληψη υποθέσεων ιατρικής ευθύνης, οι τελευταίοι κατά την ιατρική τους πρακτική.  

Με το πέρας του «ιατρικονομικού» αυτού «φροντιστηρίου», ο συμμετέχων δικηγόρος θα γνωρίζει α) τεχνικούς ψυχιατρικούς και ιατρικούς όρους, β) ποιες είναι οι σημαντικές διατάξεις και νόμιμες βάσεις της αγωγής ιατρικής ευθύνης ή β) ποιους αμυντικούς ισχυρισμούς να επικαλεστεί και γ) πώς εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις από τα ελληνικά δικαστήρια και πειθαρχικά ιατρικά όργανα.

Από την άλλη πλευρά, ο συμμετέχων ιατρός θα λάβει χρήσιμες πληροφορίες για το α) πώς πρέπει να δράσει προληπτικά ώστε να καλυφθεί πίσω από το γράμμα του νόμου σε ζητήματα αστικής ή ποινικής ιατρικής ευθύνης, β) πώς να εξασφαλίσει διοικητικές άδειες για τεχνικές και μηχανήματα και γ) τι επιτρέπεται και τι όχι κατά την άσκηση και διαφήμιση του επαγγέλματός του.

INFO

«Ιατρικό Δίκαιο στην Πράξη»

*Πότε: 10 και 11 Ιουλίου 2015

*Που: Συνεδριακό Κέντρο πρώην Σχολής Ουρσουλινών, Ενετικό Κάστρο

*Διοργάνωση: Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου, Νομικό Φροντιστήριο ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ, ιστοσελίδα www.iatrikodikaio.com

*περισσότερες πληροφορίες στο seminar.iatrikodikaio.com

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*