“Απαράδεκτη” η τακτική της δημοτικής αρχής Νάξου στην τιμολόγηση του νερού”

admin
15/05/2015 08:27
 
 
 

 

Η λιμνοδεξαμενή των Εγγαρών στη Νάξο

Δύσπιστοι σε ότι αφορά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη δικαιότερη αντιμετώπιση των καταναλωτών, εμφανίζονται τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Όπως σημειώνουν, η δημοτική αρχή, συνεχίζει την “απαράδεκτη τακτική” της άνισης μεταχείρισης στο θέμα της τιμολόγησης του νερού αδικώντας και εξαπατώντας τους κατοίκους των ορεινών χωριών της Νάξου. 

Αναλυτικότερα η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής αναφέρει τα εξής:

Η επανεκλεγείσα Δημοτική Αρχή παρ’ όλες τις υποσχέσεις -από το 2011- για ενιαία τιμολόγηση του νερού, συνεχίζει την άνιση μεταχείριση και στο θέμα αυτό, εις βάρος των κατοίκων της Δ. Ε. Δρυμαλίας, προσθέτοντας και άλλα βάρη στην είδη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι ειδικά των ορεινών χωριών. Ούτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση 0,50 λεπτά τα πρώτα 50 κυβικά, (ύστερα από κινητοποιήσεις των κατοίκων, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής), κατά παράβαση καθήκοντος και εξαπάτηση του Δημοτικού συμβουλίου δεν έστειλε για επικύρωση αλλά το χρησιμοποίησε και προεκλογικά εξαπατώντας τον κόσμο ότι μείωσε την τιμή του νερού. Επίσης, συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική με την έκδοση καθυστερημένα των λογαριασμών νερού παρελθόντων ετών, με αποτέλεσμα να σωρεύονται υπέρογκα ποσά που δεν μπορούν να πληρωθούν από τους καταναλωτές.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να το εξασφαλίζει σε όλους ποιοτικό και φθηνό.

Η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής θα συνεχίσει τον αγώνα της και καλούμε τα τοπικά συμβούλια των χωριών και όλους τους κατοίκους να μην παρασυρθούν από νέες υποσχέσεις για δήθεν ορθολογική διαχείριση, να οργανώσουν τον αγώνα τους ώστε να διεκδικήσουμε ενιαία τιμολόγηση με την κατώτερη τιμή που ισχύει στο Δήμο που είναι 0,15 λεπτά και ρυθμίσεις προηγούμενων οφειλών σε δόσεις σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα των καταναλωτών και χωρίς αυξημένο ΦΠΑ.

Επίσης θα προγραμματίσουμε ενημερωτικές συζητήσεις στα χωριά, τόσο με τα τοπικά συμβούλια αλλά και απευθείας με τον κόσμο ώστε όλοι μαζί συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε την άμεση συζήτηση του θέματος της τιμολόγησης του νερού στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτώντας τη μείωση της τιμής του.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*