Πολίτες για τα νησιά μας: “Αρπακολατζίδικη” η μετακίνηση των μουσείων Απειράνθου”

admin
15/05/2015 9:04
  •  
  •  
  •  

 

Αντίθετοι με τον τρόπο μετακίνησης των μουσείων της Απεράνθου εμφανίζονται οι Απεραθίτες “Πολίτες για τα νησιά μας”, την οποία χαρακτηρίζουν “αρπακολατζίδικη”.

Μεταξύ άλλων ζητούν την άμεση ενημέρωση πολιτών και φορέων της περιοχής για το θέμα, το σχεδιασμό οικονομικού προγράμματος για την συντήρηση και επισκευή βλαβών στις αίθουσες και τα κτίρια υποδοχής αλλά και τη δημιουργία ειδικής επιτροπής η οποία θα καταγράψει τα υπάρχοντα των μουσείων, θα επιβλέπει και θα φροντίσει να πραγματοποιηθεί η μετακόμιση…

Αναλυτικότερα οι Απεραθίτες “Πολίτες για τα νησιά μας” σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

Τα μουσεία του χωριού ξεκίνησαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να λειτουργούν με τη λογική ότι ανήκουν στο χωριό και τους ανθρώπους του. Εξαιτίας του Καλλικράτη αλλά και της γενικότερης αλλαγής της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης – όπως και των κοινωνικών ιστών- φαίνεται επιτακτική η ανάγκη για εξυγίανση του καθεστώτος κάτω από το οποίο αυτά λειτουργούν και για κάποιους – καθώς άλλοι αποφασίζουν- κρίνεται αναγκαία η μετακίνησή τους (για οικονομικούς κυρίως λόγους).

Ο ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. (νομικό πρόσωπο του Δήμου του οποίου το Δ.Σ. διορίζεται από την εκάστοτε δημοτική αρχή) που είχε την τύχη – και την ατυχία – αυτού που απρόσμενα κληρονομεί περιουσία, αποφασίζει ”αρπακολατζίδικα”, για να γλιτώσει παραπανίσια έξοδα και κινδύνους, να ξεκινήσει την μετακίνηση των μουσείων χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να το συζητήσει με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, φέρνοντάς τα προ τετελεσμένων αποφάσεων, χωρίς να έχει την απαιτούμενη έγκριση της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, σπασμωδικά, αποφάσισε να διαχειριστεί την κληρονομιά του σαν ιδιώτης που θέλει να μετακομίσει από το ένα σπίτι στο άλλο…

Με αφορμή λοιπόν τις αποφάσεις και τις κινήσεις αυτές εμείς σε αυτό το στάδιο ζητάμε:

Άμεση ενημέρωση των πολιτών και των φορέων για τους λόγους μετακίνησης των μουσείων τη δεδομένη χρονική περίοδο και το ακριβές σχέδιο μετακίνησης.

– Σχεδιασμό οικονομικού προγράμματος για την συντήρηση και επισκευή βλαβών στις αίθουσες και τα κτίρια υποδοχής, προτού φυσικά πραγματοποιηθεί η μετακίνηση.

– Δημοσιοποίηση των στοιχείων και σχεδίων με βάση τα οποία θα διαμορφωθούν οι νέοι χώροι στέγασης και έκθεσης των συλλογών.

– Δημιουργία ειδικής επιτροπής η οποία θα καταγράψει τα υπάρχοντα των μουσείων, θα επιβλέπει και θα φροντίσει να πραγματοποιηθεί η μετακόμιση της περιουσίας των συλλογών, χωρίς απώλειες και καταστροφές.

-Σχεδιασμό οικονομικού προγράμματος για τη βιώσιμη λειτουργία των μουσείων, τη συντήρηση των κτιρίων στέγασης και την επισκευή βλαβών των αιθουσών υποδοχής των εκθεμάτων, προτού φυσικά πραγματοποιηθεί η όποια μετακίνηση.

Απεραθίτες ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

 

(Visited 34 times, 1 visits today)