Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κήρυξη του Απόλλωνα σε έκτακτη ανάγκη

admin
15/05/2015 20:31
 
 
 

 

Για “κοροϊδία” και “εμπαιγμό” κατηγορεί τη δημοτική αρχή η “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων” σχετικά με τους χειρισμούς της στο θέμα του Απόλλωνα και στην κήρυξη του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως καταγγέλλει, η δημοτική αρχή απέκρυψε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας που έλαβε ο δήμος μαζί με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων (στις 21-2-2015), για την κήρυξη του Απόλλωνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η κήρυξη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των τριών (3) μηνών (έως 20 Μαΐου 2015). Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνεται αυτόματα, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης». 

“Γιατί σε ερωτήματά μας για το χρονικό διάστημα της κήρυξης σε κατάσταση ανάγκης δεν μας παρέπεμψαν στο παραπάνω έγγραφο μόνο επικαλούνταν την εξάμηνη διάρκεια που προβλέπει ο σχετικός νόμος ή έδιναν την απάντηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί κατ΄ άλλες δηλώσεις μετά το Πάσχα, κατ΄ άλλες μέχρι τον Ιούνιο; Το απέκρυψαν; Το αποσιώπησαν;” σημειώνει μεταξύ άλλων η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

20-5-2015 ΛΗΓΕΙ Η ΚΗΡΥΞΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;

Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ από την αρχή βρίσκεται και παλεύει με όλες της τις δυνάμεις:

  • για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία του Φλεβάρη στον Απόλλωνα Νάξου και
  • για τη δρομολόγηση οριστικής λύσης του προβλήματος της περιοχής

Από την αρχή υιοθέτησε, συμπαραστέκεται και παλεύει με όλες της τις δυνάμεις τις αποφάσεις του Τοπικού Διαμερίσματος Κορωνίδας και των Φορέων του για το θέμα των καταστροφών λόγω της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή.

ΧΤΕΣ 14-5-2015 ανακαλύψαμε, ότι μαζί με την από 24-2-2015 και με ΑΔΑ: 70ΨΑ7ΛΞ-6ΩΑ απόφαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, για την κήρυξη του Απόλλωνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εστάλη στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το ίδιο πρωτόκολλο από την Περιφέρεια και το με 1187/21-02-2015 έγγραφο του κ. Γεν. Γραμ. Πολ. Προστασίας στο οποίο αναφέρεται ρητά:

«Η κήρυξη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των τριών (3) μηνών (έως 20 Μαΐου 2015). Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνεται αυτόματα, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης».

Γιατί σε ερωτήματά μας για το χρονικό διάστημα της κήρυξης σε κατάσταση ανάγκης δεν μας παρέπεμψαν στο παραπάνω έγγραφο μόνο επικαλούνταν την εξάμηνη διάρκεια που προβλέπει ο σχετικός νόμος ή έδιναν την απάντηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί κατ΄άλλες δηλώσεις μετά το Πάσχα, κατ΄άλλες μέχρι τον Ιούνιο; Το απέκρυψαν; Το αποσιώπησαν;

Θεωρούμε απαράδεκτη και εγκληματική τη διαδικασία και την αδιαφορία που ακολούθησε και επέδειξε η Δημοτική Αρχή στο θέμα αυτό παίζοντας μπαλάκι ανάμεσα στο Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που στα κάτω κάτω ανήκει στο Δήμο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και αυτή η άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Καλούμε το Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή, το Δ.Λ.Τ. και τον Πρόεδρό του να προβούν σε όλες τις ενέργειες έγκαιρα και να πιέσουν την Περιφέρεια για παράταση της κήρυξης σε έκτακτη ανάγκη της περιοχής του Απόλλωνα και να υλοποιήσουν και την σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου στο σύνολό της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία του Φλεβάρη.

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεσμεύεται να εξετάσει κάθε δυνατότητα και δικαίωμα και να ξεκινήσει ενέργειες για προσφυγή προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κατά της Δημοτικής αρχής και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος.

 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*