Γ. Τσολάκης: “Αφού διαθέτουμε ιδιόκτητο χώρο, γιατί θα πρέπει να μισθώνουμε άλλα κτίρια για τα μουσεία”;

tsolakis
admin
15/05/2015 21:57
 
 
 

Απαντήσεις σχετικά με τη μετακόμιση των μουσείων της Απειράνθου, δίνει ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης…

Όπως εξήγησε στο naxostimes.gr ο κ. Τσολάκης “η μετακόμιση των μουσείων είναι ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και εντάσσεται σε ένα συνολικότερο “νοικοκύρεμα” της “περιουσίας” του Νομικού προσώπου“.

Ο κ. Τσολάκης επιδεικνύοντας σχετικά ΦΕΚ (188 φ. 21/3/1996) σημείωσε ότι τα μουσεία, Γεωλογικό και Λαογραφικό, καθώς και η βιβλιοθήκη Νίκου Νικολάου Γλέζου, ανήκαν στο Νομικό πρόσωπο “Πολιτιστικό Κέντρο Απειράνθου”, που συστάθηκε το 1991 και θα στεγάζονταν στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου. Σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” (ΦΕΚ φ. 1300 16/6/2011) καταργήθηκαν όλα τα νομικά πρόσωπα των συνενωμένων δήμων και συγχωνεύτηκαν σε ένα, στη συγκεκριμένη περίπτωση στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ (άρα και το Πολιτιστικό Κέντρο Απειράνθου). 

Στο πλαίσιο της σύνταξης του ενιαίου κανονισμού λειτουργίας του Νομικού μας προσώπου, αλλά και το νοικοκύρεμα των δημοσίων δαπανών (μισθώματα στην προκειμένη περίπτωση) και την εξοικονόμηση πόρων, το Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ αποφάσισε τη μετακίνηση των δυο μουσείων στον ιδιόκτητο χώρο του Νομικού Προσώπου που είναι το τριώροφο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου. Από τη στιγμή που διαθέτουμε ιδιόκτητο χώρο, γιατί θα πρέπει να μισθώνουμε άλλα κτίρια για να φιλοξενούνται τα μουσεία;” σημείωσε ο κ. Τσολάκης και πρόσθεσε ότι με βάση το νέο κανονισμό θα συσταθεί επιτροπή ελέγχου της λειτουργίας των μουσείων του δήμου. 

Απαντώντας στο ερώτημα εάν ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου είναι αρκετός για τη στέγαση των δυο μουσείων ο κ. Τσολάκης απάντησε ότι μέσα στο κέντρο στεγάζονταν η βιβλιοθήκη, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού αλλά και κάποιος ιδιώτης γλύπτης… 

“Μέχρι σήμερα στεγάζονταν κάποιοι σύλλογοι στο Πολιτιστικό Κέντρο, όμως δεν μπορεί το Νομικό Πρόσωπο να παραχωρεί χώρους σε όλους του συλλόγους της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων… Έχει ήδη ξεκινήσει με μεγάλη προσοχή η μεταφορά των μουσείων… έχει μεταφερθεί περίπου το μισό γεωλογικό μουσείο”.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, με πρωτοβουλία του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε, για το θέμα, σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση στην Απείρανθο, στην οποία εκτός του δημάρχου συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης, ο πρόεδρος της Απειράνθου Γιώργος Μπάκαλος καθώς και εμπλεκόμενοι με τα μουσεία του χωριού. 

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*