«Ε! αν τσι ’δετε εσείς, τσι ’δαμε και εμείς»

admin
15/05/2015 22:19
 
 
 

 

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στην τοπική κοινωνία της Απειράνθου το θέμα μετακόμισης των μουσείων του χωριού…

Οι εξελίξεις στο ζήτημα των μουσείων, αποτέλεσε κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου την Πέμπτη όπου μάλιστα μετά από πρωτοβουλία του, κλείστηκε συνάντηση με το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη. Αυτό που επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Απεραθίτικος Σύλλογος, είναι ότι ναι μεν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ πήγαν στο χωριό, όχι όμως στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης αλλά στο σπίτι της προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ…. «Ε! αν τσι ’δετε  εσείς, τσι ’δαμε και εμείς» σημειώνει ο Σύλλογος. 

Ωστόσο, τη διαδικασία με την οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η συνάντηση για τα μουσεία της Απειράνθου, καταδικάζει και το μέλος του τοπικού συμβουλίου του χωριού Λογοθέτης Εμ. Ελευθερίου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο με παρόντα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου του χωριού και τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., “με αδιαφανείς διαδικασίες αποφασίστηκε να παρθούν οι αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών σε σπίτι του χωριού“…

 

Η ανακοίνωση του Απεραθίτικου Συλλόγου:

Χθες Πέμπτη 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Απεράθου πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια». Το πρώτο θέμα ήταν η συζήτηση για τις εξελίξεις στο ζήτημα των μουσείων. Στο συμβούλιο παρευρέθηκαν  τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Απεράθου και πολίτες. Διαπιστώθηκε η πολυπλοκότητα του θέματος και παρά την ενημέρωση από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, υπήρχαν αναπάντητα ερωτήματα. Για το λόγο αυτό προτάθηκε μια ανοιχτή συζήτηση για να ενημερωθούν σχετικά οι πολίτες του χωριού. Η πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. – μέλος του τοπικού συμβουλίου – ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 15 Μαΐου, ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου.

«Ε! αν τσι ’δετε  εσείς, τσι ’δαμε και εμείς».

Μετά από αναμονή 45 λεπτών, πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε συνάντηση στο σπίτι της προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. παρουσία των Δημάρχου, προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, κάποιων μελών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και των ιδρυτών του μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Κρίνουμε απαξιωτική αυτή τη στάση του Δημάρχου, του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και της προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. προς το σύλλογο, αλλά κυρίως προς τους συγχωριανούς μας που ήθελαν να ενημερωθούν.

Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. «Τα Φανάρια» καθώς και οι συγχωριανοί που προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και εναντιώνονται σε τέτοιες τακτικές. 

Υ.Γ. Τουλάχιστον, ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι στο εξής ερώτημα: τη Δευτέρα 18 Μαΐου, που είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, ποιο μουσείο θα επισκεφθούν τα παιδιά μας;;;

 

Η ανακοίνωση του κ. Λογοθέτη Εμ. Ελευθερίου:

Τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες διάφορες διαβουλεύσεις και συζητήσεις πραγματοποιούνται εντός του χωριού μας με θέμα τα μουσεία. Τοπικοί φορείς, Δημοτικές αρχές και λοιποί υπεύθυνοι με συλλογικούς και μη τρόπους εκφράζουν και «επιβάλλουν» τις απόψεις τους.

Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Φανάρια»  την Πέμπτη 14 Μάη πραγματοποίησε τακτικό συμβούλιο με ένα εκ των θεμάτων τα μουσεία. Μαζί με το άλλο μέλος της Τοπικής Κοινότητας παραβρεθήκαμε στο συμβούλιο  και πρότεινα ανοιχτή συζήτηση- ενημέρωση, η οποία έγινε δεκτή, με στόχο να συζητηθεί το θέμα των μουσείων με όλους τους απαραίτητους φορείς και τους συγχωριανούς, που θεωρώ ότι οφείλουν να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση.

Παρ’ όλο που αρχικά συμφωνήθηκε να γίνει η συζήτηση την Παρασκευή 15 Μάη και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου  με παραβρισκόμενους τον Δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων, τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου και την πρόεδρο και τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με αδιαφανείς διαδικασίες αποφασίστηκε να παρθούν οι αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών σε σπίτι του χωριού μας.

Καταδικάζω τη διαδικασία και οφείλω να πω ότι δεν ήταν η χαρακτηριστικά αργοπορημένη καθυστέρηση ενημέρωσής μου για την αλλαγή του τόπου συζήτησης που με έκανε να μην βρεθώ στο σπίτι και να είμαι δίπλα στους συγχωριανούς μου στο Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά οι μη συλλογικές τακτικές που ακολουθούνται εις βάρος των πολιτών του χωριού μας και της τοπικής μας κοινωνίας.

Μη μακρηγορώντας αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι μαζί πρέπει να συναποφασίζουμε τι είναι καλύτερο για τα μουσεία μας και πως αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι οι φορείς και εγώ μαζί πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να δεσμευόμαστε να πραγματοποιούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται από κοινού.

                                                                                Το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Απειράνθου

                                                                                                Λογοθέτης Εμμανουήλ Ελευθερίου

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*