Νάξος: Κατά πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός 2019 από το δημοτικό συμβούλιο

Άκης Αξαόπουλος
21/04/2019 13:46
 
 
 

Κατά πλειοψηφία και με σκληρή κριτική από τις παρατάξεις της μειοψηφίας πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο προϋπολογισμός του 2019.

Ο προϋπολογισμός ο οποίος ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι ύψους 27.077.625 ευρώ και χαρακτηρίστηκε «ορθολογικός» από τον αρμόδιο για τα οικονομικά αντιδήμαρχο Νίκο Βαθρακοκοίλη. Όπως είπε μπορεί να ήρθε με καθυστέρηση ο προϋπολογισμός αλλά ο δήμος λειτούργησε άψογα όλους αυτούς τους μήνες και μέχρι τις 31 Μαρτίου η οικονομική υπηρεσία εξόφλησε εντάλματα 3.166.463 ευρώ.

Στους μεγαλοοφειλέτες του δήμου εστίασε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός ο οποίος επισήμανε ότι «υπάρχουν χιλιάδες ευρώ ανείσπραχτα τα οποία πάνε στις καλένδες». «Φαίνονται αλλά δεν ισοσκελίζουν τον προϋπολογισμό» είπε και πρόσθεσε ότι ο φετινός προϋπολογισμός δεν έχει κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους. «Θα θέλαμε ο προϋπολογισμός να είναι ενταγμένος σε ένα γενικότερο πλαίσιο το οποίο να εξυπηρετεί την προοπτική του νησιού. Είναι στα μείον του δήμου ότι δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός» είπε.

«Ίδιος προϋπολογισμός με πέρυσι. Αόριστος τεχνοκρατισμός και σε κανένα σημείο δεν εξηγείτε ποια είναι η πολιτική σας. Ο περσινός προϋπολογισμός υλοποιήθηκε 6-7%» είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε ο δήμαρχος να μας εξηγήσει τι θέλετε να κάνετε και ποιος είναι ο σχεδιασμός σας. Βάζετε ένα έργο, δε γίνεται και το πάτε στον επόμενο χρόνο…».

«Ο προϋπολογισμός του δήμου δεν είναι ανεξάρτητος από τον κρατικό» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές ο οποίος σημείωσε παράλληλα πως «είναι προσαρμοσμένος στα μεσοπρόθεσμα στρατηγικά σχέδια δημοσιονομικής πολιτικής με επιτήρηση θεσμών και παρατηρητηρίων».
«Δήμοι και περιφέρειες γίνονται φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και όλα τα πληρώνει ο λαός» είπε ο κ. Κορρές.

Τέλος ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2019, «απόσταγμα των αναγκών και έργων που πρέπει να γίνουν βάση των αναγκών του δήμου». Είναι αναπτυξιακός, ζυγοσταθμισμένος, ρεαλιστικός και νοικοκυρεμένος με κοινωνικό πρόσωπο» είπε.

Να σημειωθεί ότι εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον προϋπολογισμό, όπως συνήθως συμβαίνει.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*