VIDEO: Η άφιξη του Αγίου Φωτός στη Νάξο (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
29/04/2019 20:59
 
 
 

Στις 11:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αφίχθη το Άγιο Φως στη Νάξο με ταχύπλοο σκάφος.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε το βράδυ του Μ. Σαββάτου με ειδική πτήση μικρού αεροσκάφους στη Σύρο κι από εκεί ειδική αποστολή από τη Νάξο με το σκάφος «Αργοκοιλιώτισσα» του Πέτρου Κατσαγάνη και τη συνοδεία του Νίκου Κουτελιέρη το μετέφερε στη Νάξο.

Στο λιμάνι (μικρή σκάλα) το Άγιο Φως υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων ο π. Κωνσταντίνος Κύλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτης Μαυρομάτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Λεονάρδος Χατζηανδρέου, το στέλεχος του Λιμενικού Θανάσης Μπερσκιάς καθώς και ο κ. Αντώνης Μανιός ο οποίος το μετέφερε στο Φιλώτι και άλλες εκκλησίες της ορεινής Νάξου.

Ο πατέρας Κωνσταντίνος Κύλης ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο και Παροναξίας κ. Καλλίνικο καθώς και τους κ.κ. Νίκο Κουτελιέρη “που πάντα νοιάζεται για την έλευση του Αγίου Φωτός στη Νάξο” και τον κ. Πέτρο Κατσαγάνη για την προσφορά του να το μεταφέρει με το σκάφος του στη Νάξο.

Για την έλευση του Αγίου Φωτός στη Νάξο ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος λίγο πριν το “Δεύτε λάβετε φως” στην εκκλησία, ευχαρίστησε θερμά, όλους όσοι συμμετείχαν στην αποστολή μεταφοράς του.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*