VIDEO: Ανάσταση στη Μητρόπολη Νάξου (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
29/04/2019 21:10
 
 
 

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ανάστασης στη Μητρόπολη Παροναξίας…

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, πλήθος πιστών, μικροί και μεγάλοι, κρατώντας λαμπάδες στα χέρια τους, συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό περιμένοντας το Άγιο Φως και τη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μετά το “Δεύτε λάβετε Φως”, συνοδευόμενος από ιερείς και ψάλτες ανέβηκε λίγο πριν από τις δώδεκα στην ξύλινη εξέδρα που είχε στηθεί, όπως κάθε χρόνο, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ παράλληλα διαδόθηκε το Άγιο Φως στους πιστούς…

Στις δώδεκα ακριβώς εψάλη το «Χριστός Ανέστη» και οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα μεταφέροντας παντού το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.

Εκκωφαντικός ήταν ο θόρυβος από τα βαρελότα, που έπεσαν την ώρα του «Χριστός Ανέστη»… Πάντως τα βαρελότα φέτος ήταν λιγότερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Όλοι αντάλλαξαν φιλιά και ευχές με χαμόγελο στα χείλη, ενώ αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» οι περισσότεροι, αφού προσκύνησαν την εικόνα της Αναστάσεως, αποχώρησαν μεταφέροντας με προσοχή το Άγιο Φως.

Βέβαια κάποιοι πιστοί παρέμειναν στην εκκλησία να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία της Αναστάσεως…

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Μιχάλης Μαρούλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Λεονάρδος Χατζηανδρέου καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και φορέων του νησιού.

 

(Visited 226 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*