Μειοψηφία δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: «Βιομηχανία σύγκλισης έκτακτων δημοτικών συμβουλίων»

admin
21/05/2015 08:40
 
 
 

Τη «βιομηχανία σύγκλισης έκτακτων δημοτικών συμβουλίων» και «την προσθήκη θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης σε κάθε σχεδόν τακτική συνεδρίαση» καταγγέλλουν οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

Σε κοινή δήλωση που υπογράφουν οι επικεφαλής τους Νίκος Μαϊτός (Νησιωτική Πολιτεία), Βασίλης Βρούτσης (Πολίτες Για τα Νησιά Μας) και Ευδοκία Ψαρρά (Λαϊκή Συσπείρωση) υποστηρίζουν ότι η τακτική αυτή μαρτυρά «προχειρότητα και αδιαφορία» για τα σοβαρά και εν εξελίξει θέματα του δήμου, ενώ δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση και στους πολίτες να τα εξετάζουν ενδελεχώς πριν συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι τρεις παρατάξεις αναρωτιούνται, επίσης, πώς οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που έρχονται από τις Μικρές Κυκλάδες είναι πάντα παρόντες (αφήνοντας να εννοηθεί πως ότι ίσως να έχουν επιλεκτικά προγενέστερη ενημέρωση) και καταλήγουν ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η παρέμβαση των οργάνων της Πολιτείας για την καταστρατήγηση του όρου «έκτακτη» και «κατεπείγουσα» σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου.    

Το πλήρες περιεχόμενο της κοινής δήλωσης των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ως εξής:

Καταγγέλλουμε την βιομηχανία σύγκλισης Εκτάκτων Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και την προσθήκη θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης σε κάθε σχεδόν τακτική συνεδρίαση του, που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη την αναγκαία λήψη αποφάσεων για κατεπείγοντα θέματα.

Μια τακτική που δεν βοηθά στη μελέτη και την επεξεργασία των θεμάτων που τίθενται, αλλά και που μαρτυρά την προχειρότητα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει σοβαρά και εν εξελίξει θέματα του Δήμου.

Τελευταία κρούσματα η πρόσκληση που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους στις 13/05/2015 στις  12  παρά τέταρτο  το  μεσημέρι, για σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού  Συμβουλίου στις 2.30 μμ της ίδιας ημέρας με μοναδικό θέμα την έγκριση παράτασης… η οποία έληγε ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ!!!!! (σημειώνεται ότι, όπως σαφώς προκύπτει από τα επισυναπτόμενα έγγραφα, η αίτηση γι’ αυτήν την παράταση έχει υποβληθεί από την εργολήπτρια εταιρία από τον μήνα ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!!!!!) αλλά και η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) η οποία στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους στις 9.47 πμ ΣΗΜΕΡΑ!!!! (σ.σ. χθες) για σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 1.00 μμ της ίδιας ημέρας με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για τον καθορισμό των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού για παραχώρηση απλής χρήσης προς τρίτους, ένα θέμα που έχει ξεσηκώσει τους επαγγελματίες της Νάξου και που το ελάχιστο θα ήταν η διαβούλευση και η κοινή δράση με τους φορείς που θίγει.

Δύο τινά συμβαίνουν:

*Ή η κατάσταση λειτουργίας του Δήμου έχει φτάσει σε οριακά σημεία με τους καθ’ ύλην πολιτικούς προϊσταμένους του να αγνοούν τα φλέγοντα θέματα και να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις την τελευταία στιγμή

*Ή σκοπίμως τηρείται αυτή η διαδικασία για να μην εμβαθύνονται τα θέματα από την αντιπολίτευση, τους φορείς και τους πολίτες που αφορούν.

Γεννάται δε το απλό ερώτημα πώς οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που έρχονται από τις Μικρές Κυκλάδες είναι πάντα παρόντες; Άραγε ειδοποιούνται την ίδια ώρα με τα μέλη της μειοψηφίας (κι αν ναι, πώς προλαβαίνουν να έρχονται) ή επιλεκτικά έχουν προγενέστερη ενημέρωση;

Το επόμενο βήμα σαφώς πρέπει να είναι η παρέμβαση των οργάνων της Πολιτείας (Αποκεντρωμένη, Υπουργείο, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης) για την καταστρατήγηση του όρου «έκτακτη» και «κατεπείγουσα» σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου, μήπως και κάποιοι αποφασίσουν να δουλέψουν έστω και στα όρια της νομιμότητας.    

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*