VIDEO: Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα η γιορτή της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας στη Νάξο (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
08/05/2019 14:00
 
 
 

Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε κι εφέτος η μεγάλη γιορτή της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας στο Αργοκοίλι της Κορώνου Νάξου.

Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά του νησιού και όχι μόνο, ανηφόρησαν στο Αργοκοίλι για να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις να ανάψουν ένα κερί στη Χάρη της Παναγίας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, άλλοι με τα αυτοκίνητα τους, άλλοι με λεωφορεία κι άλλοι με τα ποδήλατα ή ακόμα και με τα πόδια έφτασαν από την παραμονή της εορτής ή από νωρίς το πρωί της Παρασκευής για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Τα τάματα εκατοντάδες, όπως και οι ελπίδες και οι εκκλήσεις για βοήθεια…Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και συμμετείχαν πλήθος ιερέων από όλο το νησί.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Δημήτρης Λιανός, Λεονάρδος Χατζηανδρέου και Βασίλης Βρούτσης καθώς και άλλοι υποψήφιοι στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Επίσης παρόντες ήταν ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις Κυκλάδες Φίλιππος Φόρτωμας, η πολιτευτής Κατερίνα Μονογιού, εκπρόσωποι κοινοτήτων, φορέων και των τοπικών αρχών.

Παραμονή της εορτής την Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ακολούθησε αγρυπνία στον παλαιό ιερό ναό.
Ανήμερα της γιορτής (Παρασκευή 3 Μαΐου) το πρωί, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας, από τον παλαιό ναό στο ιερό προσκύνημα και ακολούθησε η θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Στις 10:30 το πρωί οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας…

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

(Visited 370 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*