Κίνδυνος να σταματήσει το έργο του ΧΥΤΑ στη Νάξο (video)

admin
21/05/2015 10:14
 
 
 
(φώτο: από το ξεκίνημα των εργασιών για το ΧΥΤΑ Νάξου)

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι εργασίες στο έργο του ΧΥΤΑ Νάξου, με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού η εταιρία που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει το έργο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν πληρώνεται από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη και ανάγνωσε την έγγραφη δήλωση για διακοπή των εργασιών της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στο έγγραφο “από την 7/4/2014 έως σήμερα εκκρεμεί το σημαντικό ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου του ΧΥΤΑ Νάξου. Εκκρεμεί η εξόφληση του τρίτου λογαριασμού που έχει εκδοθεί από τις 5/12/2014, ποσό 109.105 € καθώς και του τέταρτου 701.693 €. Η μη εξόφληση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη χρηματοδότηση του έργου και η κοινοπραξία μας παρά τη θέληση της είναι αναγκασμένη να διακόψει τις εργασίες. Ωστόσο, έχει ήδη εκδοθεί και η 5η πιστοποίηση για εργασίες που έχουν εκτελεστεί το τελευταίο διάστημα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα“.  

Το θέμα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό διότι εκτός των άλλων, ο δήμος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού για να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα σε ότι αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων και την παράνομη λειτουργία του ΧΑΔΑ στο νησί. 

Ο Μανόλης Μαργαρίτης ζήτησε από το δημοτικό Συμβούλιο να ψηφιστεί διαμαρτυρία – “πίεση” προς τους αρμόδιους, προκειμένου να λυθούν άμεσα τα προβλήματα χρηματοδότησης και να συνεχιστεί η κατασκευή του ΧΥΤΑ κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από το σώμα και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Δείτε το video με τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο:

{youtube}8dfuhAwcZS0{/youtube}

(Visited 39 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*