Με επιτυχία η ποδηλατάδα του Γυμνασίου Βίβλου Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
17/05/2019 02:41
 
 
 

Στις 12 Μαΐου 2019, ημέρα Κυριακή, και ώρα 11:00, το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιεί το τρέχον σχολικό έτος με μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου και με υπεύθυνους καθηγητές τους εκπαιδευτικούς Θεοδοσίου Δημήτρη και Αξαοπούλου Μαρία, πραγματοποίησε ποδηλατάδα από τη Βίβλο στη Χώρα της Νάξου.

Στην ποδηλατάδα συμμετείχαν, πέραν των μαθητών του παραπάνω εκπαιδευτικού προγράμματος, παρά την αρχική ανακοίνωση- πρόσκληση του σχολείου για συμμετοχή ατόμων από 5 έως 85 ετών, άτομα από 5 έως 60 ετών. Ο συνολικός αριθμός ποδηλάτων ήταν 132 και μεταξύ αυτών ήταν και ο εκπαιδευτικός Γυμνασίου Βίβλου, κ. Σιόντας Ζήσης, ο οποίος προσέφερε ποικιλοτρόπως σημαντική βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδηλατάδας.

Οι ποδηλάτες άνω των 10 ετών ξεκίνησαν από τον φούρνο του “Λαγογιάννη” στις Τρίποδες και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Χώρας, “πλατεία Μανδηλαρά” για μία διαφορετική βόλτα με τα ποδήλατα. Οι μικρότεροι ποδηλάτες (κάτω των 10 ετών), ενσωματώθηκαν με τους άλλους ποδηλάτες έξω από το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο καιρός ήταν καλός και όλοι οι συμμετέχοντες χάρηκαν τη δράση αυτή που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του Γυμνασίου Βίβλου Νάξου, υπό τον συντονισμό και την εποπτεία των εκπαιδευτικών.

Το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου και ιδιαίτερα, οι υπεύθυνοι της δράσης αυτής εκπαιδευτικοί, ευχαριστούν όλους όσοι συνέδραμαν με διάφορους τρόπους στην πραγματοποίηση και στην επιτυχή έκβασή της.

Ειδικότερα, ευχαριστούν:
1. Τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ. Ν.) για τη συνοδεία με μοτοσυκλέτες στη διαδρομή από τις Τρίποδες στη Χώρα.
2. Τη Διαγνωστική Νάξου για τη συνοδεία με στελεχωμένο ασθενοφόρο όχημα για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
3. Τον Πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος της Βίβλου, κ. Σκάρκο Σπύρο, για τη συνοδεία του με αγροτικό όχημα και τη συνδρομή του στη μεταφορά ποδηλάτων.
4. Τους Διευθυντές/ τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων της Νάξου και τους εκπαιδευτικούς τους για τη στήριξη της παραπάνω δράσης.
5. Τα σούπερ μάρκετ Spar Κουτελιέρης για τη δωρεάν προσφορά εμφιαλωμένου νερού για τους συμμετέχοντες/ τις συμμετέχουσες στην ποδηλατάδα.
6. Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάξου για τη δωρεάν προσφορά χυμών για τους συμμετέχοντες/ τις συμμετέχουσες στην ποδηλατάδα.
7. Το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου για τη διάθεση αστυνομικού οχήματος για την ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατάδας.
8. Το Λιμεναρχείο Νάξου για την παρουσία του στη διοργάνωση.

Τέλος, ευχαριστούν τους μαθητές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες και υπόσχονται “ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί τα επόμενα σχολικά χρόνια”.

(Visited 162 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*