Στην Εισαγγελία οι Κωμιακίτες για το κακό χάλι των αγροτικών δρόμων

admin
02/06/2015 20:45
 
 
 

Μέχρι τον εισαγγελέα έφτασε το τοπικό συμβούλιο Κορωνίδας για το θέμα της συντήρησης των αγροτικών δρόμων του χωριού, οι οποίοι βρίσκονται σε κακό χάλι και κάποιοι από τους οποίους είναι σχεδόν αδιάβατοι.

Το τοπικό συμβούλιο Κορωνίδας με έγγραφο του στην Εισαγγελία Νάξου, ζητά την απόδοση ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος σωματικής ή υλικής βλάβης λόγω της επικινδυνότητας των αγροτικών δρόμων της Κωμιακής. Από το Δεκέμβρη του 2014 με έγγραφο του ο πρόεδρος του χωριού ζητούσε από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους για να είναι προσπελάσιμοι μέχρι την άνοιξη, όπου θα έπρεπε να στρωθούν όλοι με τα κατάλληλα υλικά για να είναι βατοί όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού αγρότες, κτηνοτρόφοι αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα πρέπει να τους διαβαίνουν με ασφάλεια. Το τοπικό συμβούλιο της Κωμιακής καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι παρά τη σοβαρότητα του θέματος και τις συνεχόμενες “ενοχλήσεις” δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα ουσιαστικό για την αποκατάσταση και συντήρηση των αγροτικών δρόμων.

Αναλυτικότερα στο έγγραφο προς την Εισαγγελία Νάξου (το οποίο συνοδεύεται από πλήθος υπογραφών) αναφέρει τα εξής: 

Από τις 16-12-2014 με το υπ. αριθ. 61 έγγραφό του προέδρου της Τ.Κ. Κορωνίδας, αλλά και κατ’ επανάληψη προφορικά, έχει ζητήσει από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε τοπικές παρεμβάσεις, σε όλους τους αγροτικούς δρόμους του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας, προκειμένου να είναι προσπελάσιμοι μέχρι την άνοιξη όπου θα πρέπει να στρωθούν όλοι με τα κατάλληλα τεχνικά ώστε να είναι βατοί όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά και πολλοί οι οποίοι μένουν στις περιοχές αυτές, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού πρέπει να περνούν από τους δρόμους αυτούς με ασφάλεια όλο το χρόνο, αλλά και δεδομένου ότι αυτοί έχουν να συντηρηθούν τρία περίπου χρόνια με ευθύνη της προηγούμενης και επανεκλεγείσας δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εξ αυτών να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, κυριολεκτικά απροσπέλαστοι δυσκολεύοντας αγρότες, κτηνοτρόφους, αλλά και όσους μένουν μόνιμα στις περιοχές τις οποίες εξυπηρετούν οι δρόμοι αυτοί.

Τρία περίπου χρόνια τώρα, αλλά και από την 1η Σεπτέμβρη που ανέλαβε τα καθήκοντά του το νεοεκλεγέν Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Κορωνίδας, παρ’ όλες τις ενοχλήσεις μας προς την Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα ουσιαστικό για την αποκατάσταση και συντήρηση των αγροτικών δρόμων του τοπικού μας διαμερίσματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα α) την πρόκληση υλικών φθορών στα οχήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων που εξυπηρετούνται από τους δρόμους αυτούς δεδομένου ότι αναγκάζονται να περνούν από μεγάλα χαντάκια κλπ, καταστρέφοντας τα αυτοκίνητα τους, β) την απώλεια εσόδων και την ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία – ειδικά στην εποχή που ζούμε με την οικονομική κρίση- να συντηρήσουν οι άνθρωποι αυτοί τα σπίτια και τις οικογένειες τους, αφού τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να μεταβούν στα ζώα ή στις καλλιέργειες τους με αποτέλεσμα οι αγροτοκτηνοτρόφοι να πλήττονται οικονομικά, γ) τον άμεσο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα τόσο όσων διέρχονται από αυτούς τους δρόμους, όσο και εκείνων που ζουν στις περιοχές αυτές μόνιμα ή ως επισκέπτες, λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμα και σε περίπτωση ανάγκης δεν είναι δυνατόν να μεταβεί εκεί κάποιο ασθενοφόρο ή γιατρός προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες ή να γίνει μεταφορά του ασθενή στο Κέντρο Υγείας.

Κατόπιν αυτών, προβαίνουμε στην παρούσα αναφορά ώστε να περιέλθει σε γνώση σας, η επικίνδυνη συμπεριφορά την οποία τελούν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, με την ολιγωρία και αδιαφορία τους να άρουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και θεωρούμε ότι, επιβάλλεται η δική σας άμεση παρέμβαση και η διερεύνηση της όλης υπόθεσης, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους και να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό το παραπάνω θέμα.

Μετά τιμής,

Το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας

 

Σχετικά έγγραφα:

 

 

 

 

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*