Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Πρόσκληση στην παρουσίαση του ΣΒΑΚ Χώρας Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
05/07/2019 14:22
 
 
 

 

Φαντάσου ένα μέρος, όπου τα αυτοκίνητα δίνουν χώρο στους πεζούς και τους ποδηλάτες, τα πεζοδρόμια έχουν φτιαχτεί για περπάτημα και όχι για στάθμευση, η συγκοινωνία είναι συμφέρουσα και εξυπηρετική, οι δημόσιοι χώροι είναι λειτουργικοί, και όλα αυτά να τα έχουμε αποφασίσει και υλοποιήσει μαζί, πολίτες, δήμος και φορείς! Αυτός ο τόπος μπορεί να γίνει πραγματικότητα χάρη στο ΣΒΑΚ, το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα στη Χώρα της Νάξου.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών στο νησί και εκπονείται με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά και των ίδιων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των τοπικών φορέων.

Η εκπόνηση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας θα βοηθήσει να καταγραφούν τα προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις και να αποφασιστεί συλλογικά πώς θα επιλυθούν με τον πιο αποτελεσματικό, περιβαλλοντικά φιλικό και κοινωνικά επωφελή τρόπο.

Στη συνέχεια, αυτό το Σχέδιο θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο του Δήμου για την αναζήτηση πόρων, προκειμένου να υλοποιηθούν μέτρα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων.

• Για την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουρισμού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών
• Για την ασφάλεια, και την υγεία των μαθητών, καθώς και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε χώρους εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης, αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ.
• Για να αναδείξουμε υλικά και άυλα στοιχεία της πολιτιστικής της κληρονομιάς, καθώς και να συνδιοργανώσουμε μαζί σας δράσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό, την υγεία, και την καλύτερη ποιότητα ζωής
• Για ένα σύγχρονο μοντέλο μεταφορών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών όλο τον χρόνο, σέβεται το περιβάλλον, το αναδεικνύει, και συμβάλλει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής
• Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες του τόπου
• Για την προώθηση του αθλητισμού και κάθε είδους άσκησης σε όλες τις ηλικίες
• Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, βάζοντας στο επίκεντρο θέματα προσβασιμότητας και ίσων ευκαιριών

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Νάξου), στην εναρκτήρια παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της Χώρας της Νάξου. Θα ακολουθήσει εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού, στο οποίο οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουν το προφίλ των αναγκών και των δυνατοτήτων της Χώρας της Νάξου.

Μέλη της ομάδας εκπόνησης του Σχεδίου θα βρίσκονται στο νησί για τρεις ημέρες, οπότε και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με φορείς και ομάδες του νησιού.

Με σύνθημα “Μετακινούμαστε αλλιώς, κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη” σας περιμένουμε όλους και όλες!
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο naxos.simp.gr ή στη σελίδα του ΣΒΑΚ Χώρας Νάξου στο facebook https://www.facebook.com/Naxos-SIMP.

(Visited 343 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.