Η Κόρωνος και η ορεινή Νάξος έχουν πλέον το δικό τους ασθενοφόρο

ασθενοφόρο Κόρωνος
Newsroom
06/07/2019 12:55
 
 
 

 

Στην Κόρωνο βρίσκεται το ασθενοφόρο για την εξυπηρέτηση επειγουσών υγειονομικών αναγκών της Ορεινής Νάξου.

Μια ζωτική, δίκαιη και διαρκής ανάγκη των κατοίκων της Κορώνου και της ορεινής Νάξου, έγινε πράξη, με πρωτοβουλία και συστηματικό αγώνα του προέδρου του χωριού Νίκου Χουζούρη.

Το ασθενοφόρο που θα εδρεύει μόνιμα στην Κόρωνο βρίσκεται ήδη στο χωριό και πλέον θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της ορεινής Νάξου για την άμεση μεταφορά επειγόντων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.

ασθενοφόρο Κόρωνος

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Χουζούρης αξιοποίησε την παλαιότερη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Νάξου του τότε Προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κωνστ. Καρακατσιανόπουλου και τον έφερε στην Κόρωνο και σε άλλα ορεινά χωριά, για να δει από κοντά το πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής κάλυψής τους, πρόβλημα που είναι μια από τις βασικές αιτίες της εγκατάλειψής τους, αλλά και της συνεχούς δημιουργίας συνθηκών ανασφάλειας και απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Το ΕΚΑΒ με τον σημερινό πρόεδρό του (που είναι Ναξιώτης) Παναγιώτη Τζανετή, ανταποκρίθηκε στην υπόσχεση του προηγούμενου προέδρου.

Εκπαίδευση εθελοντών

Ήδη πραγματοποιήθηκε επί δυο ημέρες στην Κόρωνο, στο δημοτικό της σχολείο, η ενημέρωση και εκπαίδευση από προσωπικό του ΕΚΑΒ 15 εθελοντών από την Κόρωνο, το Σκαδό και την Κωμιακή, έτσι ώστε όταν παραστεί ανάγκη, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σωστικής μεταφοράς των ασθενών ή αυτών που έχουν επείγουσα ανάγκη. Η εκπαίδευση θα είναι διαρκής.

Ευχαριστήρια

Ο πρόεδρος της Κορώνου σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν προκειμένου η Κόρωνος και η ορεινή Νάξος να έχει πλέον το δικό της ασθενοφόρο. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον τέως και νυν πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ, την αναπληρώτρια του αναπλ. Διοικητή του ΓΝ/ΚΥ Νάξου Ανθή Περιστεράκη, την διευθύντρια του ΕΚΑΒ στη Νάξο Φλώρα Βάβουλα, τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Σπύρο Βλασερό και Στέλιο Ξενιάδη για την επιτυχή λύση αυτού του προβλήματος που αποτελεί ζήτημα ζωής για τα χωριά μας και τους κατοίκους τους».

Ευχαριστήριο προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, ιατρό Παναγιώτη Τζανετή

Επίσης ο κ. Χουζούρης απευθυνόμενος με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ αναφέρει:
«Κύριε Πρόεδρε,
Σάς ευχαριστώ εκ μέρους όλων των κατοίκων της ορεινής Νάξου για την προσφορά του μικρού ασθενοφόρου και την εκπαίδευση εθελοντών συμπατριωτών μας που θα προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο στην αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών υγειονομικής φροντίδας στα απομακρυσμένα από το ΓΝ/ΚΥ Νάξου χωριά μας.
Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την ανασφάλεια στον τομέα της υγείας που έχουν οι κάτοικοι των χωριών μας».

(Visited 615 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*