Το Κάστρο της Νάξου ένα από τα 99 μυστικά της Ελλάδας

admin
13/06/2015 23:21
 
 
 

Τα 99 μυστικά της Ελλάδας είναι ένα αφιέρωμα της δημοφιλούς ιστοσελίδας newsbeast όπου καταγράφονται και παρουσιάζονται ξεχωριστά τα “99 μυστικά”, ομορφιές, της χώρας μας. Ανάμεσα τους και το Κάστρο της Νάξου…

 

Στο λόφο που αποτελεί την φυσική ακρόπολη της πόλης, 30 μέτρα περίπου πάνω από τη θάλασσα, ο Σανούδος, έκτισε το Κάστρο της Χώρας, πάνω στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης, χρησιμοποιώντας υλικά από την αρχαία πόλη, η οποία είχε καταστραφεί από τις πειρατικές επιδρομές. 

Περνώντας την «Τρανή Πόρτα» μπαίνουμε στο μυστηριακό, μεσαιωνικό οικισμό του κάστρου που δεν ήταν μόνο τόπος κατοικίας, αλλά και διοικητικό, εκπαιδευτικό και θρησκευτικό κέντρο των Ενετών κατακτητών.

Στο κέντρο του οικισμού του κάστρου βρίσκεται η πλατεία με την καθολική μητρόπολη και τα ερείπια του πύργου, που η παράδοση θέλει να είναι το παλάτι του Σανούδου.

Δίπλα τους η σχολή των Ουρσουλίνων, η Καπέλλα Καζάτζα και η Εμπορική σχολή όπου φοίτησε για ένα χρόνο και ο Νίκος Καζαντζάκης. Στο κτίριο αυτό στεγάζεται σήμερα το αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου.

Τα θαυμάσια αρχοντικά σπίτια του Κάστρου κατοικούνται σήμερα από καθολικούς, απογόνους των Ενετών. Το καθένα από τα αρχοντικά αυτά κρύβει ιστορίες και θρύλους.

 

Πηγή: newsbeast.gr

(Visited 607 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.