VIDEO: Η προστασία της χελώνας caretta-caretta στο δημοτικό συμβούλιο

admin
20/06/2015 17:12
 
 
 

Το θέμα με τις δολοφονίες των θαλάσσιων χελωνών caretta-caretta που έχει παρατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες στη Νάξο, έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Βασίλης Βρούτσης.

“Κάθε μέρα ακούμε και για μια σκοτωμένη καρέτα σε κάποια παραλία της Νάξου, κάτι που δεν τιμά καθόλου το νησί μας” σημείωσε ο κ. Βρούτσης περιγράφοντας τα τελευταία γεγονότα με τις δολοφονημένες χελώνες στις ακτές της Νάξου.

“Θα πρέπει να παρέμβει ο δήμος στο βαθμό που μπορεί ουτοσώστε να μειωθεί αυτό το φαινόμενο. Στις περιοχές που υπάρχουν οι σημαδούρες που μπαίνουν μόνο το καλοκαίρι (200 μ. από την ακτή), θα μπορούσαν να παραμένουν εκεί καθόλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και να γίνουν πιο “σταθερές” ουτοσώστε να μη σπάνε τα σκοινιά. Αυτό θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο για τις χελώνες” είπε ο κ. Βρούτσης. 

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συμφώνησε με την παραπάνω άποψη, ενώ επεσήμανε, όπως και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, ότι αυτό είναι καθαρά θέμα του Λιμεναρχείου και το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να παρέμβει μόνο με κάποια πρόταση. 

Ο αντιδήμαρχος Αργύρης Ανευλαβής, που πρόσφατα συναντήθηκε με μέλη του συλλόγου “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” και της ΠΕΚΙΝ για το θέμα, σημείωσε ότι ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με το Λιμεναρχείο για το παραπάνω θέμα και μάλιστα η απάντηση στο να μείνουν οι σημαδούρες όλο το χρόνο, ήταν θετική. Αυτό που πρότεινε ο κ. Ανευλαβής είναι πως όταν θα γίνουν οι νέες συμβάσεις για τις θαλάσσιες περιοχές θα μπορούσαν να μπουν ως όροι: α) να μπει η σημαδούρα στα μέτρα που ορίζει ο κανονισμός και να βρίσκεται στην ίδια θέση όλο το χρόνο. 

 

Δείτε το video με τη συζήτηση του θέματος: 

{youtube}hPDXatRfv58{/youtube}

(Visited 51 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*