VIDEO: Στο δημοτικό συμβούλιο τα σκουπίδια στην Αλυκή – Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

admin
20/06/2015 18:56
 
 
 

Η …παραλίγο χωματερή του υδροβιότοπου της Αλυκής Νάξου ήταν ένα από τα θέματα που έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Βασίλης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή, η οποία εάν έλειπε ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, θα είχε καταντήσει μια δεύτερη χωματερή, ενώ ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποκάλυψε ότι ήδη έχουν πέσει τα πρώτα πρόστιμα… 

Όπως σημείωσε ο κ. Βρούτσης, μπορεί μεν ο δήμος να μάζεψε τα περισσότερα σκουπίδια, όμως κάποιοι επιμένουν να “μπερδεύουν” τον υδροβιότοπο …με σκουπιδότοπο, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να ρίχνουν εκεί, μπάζα, σκουπίδια, στρώματα κι ότι άλλο έχουν για πέταμα… Επίσης αυτό που επεσήμανε ήταν σχετικά με το δρόμο που “ξεφύτρωσε” στην περιοχή και κοντεύει να φτάσει στο αεροδρόμιο…

“Στο συμφέρον του δήμου μας είναι να βρει και να καταγγείλει τους ενόχους για όλα αυτά τα περιστατικά στις αρμόδιες υπηρεσίες… Δεν είναι λύση να μαζεύουμε τα σκουπίδια, μετά πάλι να τα ξαναρίχνουν και να μην τιμωρείται κανείς γι αυτό” σημείωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να μπει σήμανση στην περιοχή, αλλά και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ που έχει αρμοδιότητα για το περιβάλλον να ενεργοποιηθεί για την προστασία και την ανάδειξη της Αλυκής.

“Η περιοχή είναι τεράστιας οικολογικής σημασίας και θα μπορούσε να γίνει και τεράστιας τουριστικής σημασίας. Μια μελέτη για την προστασία και την ανάδειξη της λίμνης και κατ΄ επέκταση όλης της περιοχής αυτής θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση” είπε ο κ. Βρούτσης.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, γνωστοποίησε ότι (όπως έχει αποκαλύψει το naxostimes.gr) έχουν ήδη πέσει τα πρώτα πρόστιμα σε κάποιους που έριξαν σκουπίδια στον υδροβιότοπο. Επισήμανε επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών θα τοποθετηθεί και σήμανση στην περιοχή. 

Δείτε το video με τη συζήτηση του θέματος:

{youtube}qaeEw9ZKeho{/youtube}

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*