Επίτιμος δημότης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (video)

Άκης Αξαόπουλος
11/08/2019 19:03
 
 
 

 

Σε επίσημη τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναγορεύθηκε Επίτιμος Δημότης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και εις ένδειξη τιμής για την προσφορά του στον δημόσιο βίο, την επιστήμη και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Νωρίτερα, ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας (που, σημειωτέον, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί της Νάξου) είχε παραστεί και τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Σμυριδεργάτη στο λιμάνι της Μουτσούνας, το οποίο ανεγέρθηκε προκειμένου να θυμίζει διαχρονικά την σημαντική συμβολή των εργατών της σμύριδας στην τόνωση τόσο της τοπικής, όσο και της εθνικής οικονομίας.

«Νησί της ελευθερίας και του μόχθου η Νάξος»

«Ιερό και ευλογημένο τόπο που βρίσκεται στο μεταίχμιο του μύθου και της ιστορίας» χαρακτήρισε την Νάξο ο κ. Παυλόπουλος στην ομιλία – κατάθεση ψυχής, κάνοντας εκτενή αναφορά στη μυθολογία, αλλά και στην πληθώρα ιστορικών γεγονότων που σχετίζονται με το νησί.

Μάλιστα, από «το νησί της ελευθερίας και το νησί του μόχθου» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε, για ακόμη μια φορά, μήνυμα προς την γείτονα Τουρκία, για την ειρηνική συνύπαρξη των δυο λαών. «Θέλουμε την φιλία, την καλή γειτονία, θέλουμε την ειρήνη. Εμείς πιστεύουμε περισσότερο από αυτούς στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Αυτό είναι το μέλλον της, αρκεί να το καταλάβει και η ίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί «στο ακέραιο και χωρίς καμία έκπτωση» το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Τέλος, τόνισε ότι στην υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων, οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου είναι όλες μαζί ενωμένες και υπάρχει αρραγής ενότητα παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν.

«Καθένας από εσάς μπορεί να αντιληφθεί, όχι μόνο τον σεβασμό μου, αλλά και την συγκίνησή μου γι’ αυτήν την μεγάλη τιμή, αλλά και για τη δυνατότητα που μου δίνετε να σας πω από καρδιάς εκείνο που νοιώθω. Κι αυτό το νοιώθω, γιατί εσείς μου το εμπνεύσατε […] Φεύγω λοιπόν, έχοντας όλες αυτές τις διδαχές στις νοερές αποσκευές μου. Σας λέω ότι θα πράξω το παν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και να φανώ αντάξιος της τιμής που μου περιποιήσατε» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

(Visited 1.280 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*