VIDEO – ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η τουριστική κίνηση στη Νάξο – Τι λένε οι προβλέψεις

admin
22/06/2015 22:08
 
 
 

Για την τουριστική κίνηση στη Νάξο μέχρι σήμερα, αλλά και στις προβλέψεις για το επόμενο διάστημα αναφέρθηκαν μιλώντας στην κάμερα του naxostimes.gr ο αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς, αλλά και ο επιχειρηματίας εστίασης Βαγγέλης Σπανός.

Όπως σημείωσαν η τουριστική κίνηση μέχρι σήμερα δεν είχε μεγάλες διαφορές από την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μια “δυνατή” τουριστική σεζόν όπως άλλωστε ήταν και το καλοκαίρι του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, ο τουρισμός σημείωσε μια ελαφριά αύξηση της τάξης του 3{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} στη Νάξο κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, κάτι το οποίο όμως δε μεταφράστηκε και σε αύξηση των εσόδων των επιχειρηματιών, αφού οι επισκέπτες ήταν “μετρημένοι” οικονομικά. Σύμφωνα με τα μηνύματα που έχει ο αρμόδιος για τον τουρισμό αντιδήμαρχος, το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μεν αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά δεν προβλέπεται και αύξηση εσόδων.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων κ. Βαγγέλης Κατσαράς σημείωσε ότι μπορεί τα στοιχεία του Λιμεναρχείου να κατέγραψαν μικρή αύξηση στις αφίξεις κατά το μήνα Μάιο και Ιούνιο, όμως από ότι φάνηκε ήταν περισσότερο ντόπιοι ή φιλοξενούμενοι αφού η κίνηση στα καταλύματα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Ο κ. Κατσαράς σημείωσε ότι για Ιούλιο και Αύγουστο η πληρότητα των καταλυμάτων κυμαίνεται περίπου στο 90{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} αφού ήδη έχουν ξεκινήσει και οι Έλληνες να κλείνουν δωμάτια. Αυτό που επεσήμανε επίσης είναι ότι η τουριστική κίνηση, όπως και πέρσι θα επιμηκυνθεί μέχρι και το Σεπτέμβριο, στοιχείο ενθαρρυντικό για τους απασχολούμενους με τον τουρισμό επιχειρηματίες του νησιού. Σε ερώτημα σχετικά με τις ακυρώσεις που ακούγεται ότι γίνονται, ο κ. Κατσαράς σημείωσε ότι ναι μεν υπάρχουν ακυρώσεις αλλά παράλληλα γίνονται και νέες κρατήσεις. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επιχειρηματίας εστίασης (ιδιοκτήτης του beach restaurant Ippokampos) Βαγγέλης Σπανός που σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην τουριστική κίνηση από την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ένα από τα ζητούμενα για τον τουρισμό στο νησί είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Απαντώντας σχετικά με τις εθνικότητες των τουριστών που περισσότερο επισκέπτονται τη Νάξο, είπε ότι αυτοί είναι κυρίως από τις σκανδιναβικές χώρες, Ελλάδα, Ιταλία και όπως φαίνεται αυτό το καλοκαίρι θα υπάρχει αύξηση σε Αμερικανούς και Αυστραλούς τουρίστες. 

Δείτε το ρεπορτάζ:

{youtube}ZqVdOMSIMlw{/youtube}

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*