VIDEO: Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
26/08/2019 10:39
 
 
 

 

Ορκίστηκε την Κυριακή το πρωί η νέα δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του δήμου “Ιάκωβος Καμπανέλλης”.

Εκτός από το νέο δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και το σύνολο των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, προέδρων και τοπικών συμβούλων των κοινοτήτων, παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο απερχόμενος δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Μαργαρίτης και Γιώργος Λεονταρίτης και ο διοικητής του Α.Τ. Νάξου Νίκος Καραμάνης.

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε η θρησκευτική ορκωμοσία αλλά και πολιτική ορκωμοσία για μέλη της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” και “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Στην τελετή της ορκωμοσίας το λόγο πήραν ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Λιανός ο οποίος εμφανίστηκε ενωτικός, ο απερχόμενος δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης που ευχήθηκε καλή πορεία στη νέα δημοτική αρχή, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Μαργαρίτης και Γιώργος Λεονταρίτης οι οποίοι υποσχέθηκαν στήριξη στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Ο κ. Χατζηανδρέου αναφέρθηκε στην αλλαγή της νομοθεσίας “που καταργεί τη δημοκρατία”, ο κ. Βρούτσης ζήτησε από όλους να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν και ο κ. Κορρές υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα συμφέρωντα των πολιτών.

“Ο Δημήτρης Λιανός είναι η συνέχειά μου”

Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης ο οποίος χαρακτήρισε τη νέα δημοτική αρχή “συνέχεια” της δικής του διοίκησης. “Παρά τις δύσκολες εποχές και την οικονομική κρίση ο δήμος κατάφερε τα τελευταία εννέα χρόνια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Είχαμε σύνεση και τάξη και πρωτόγνωρη ενότητα” σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης που μέσα από ένα τετράστοιχο “συμβούλεψε” το Δημήτρη Λιανό να έχει “φρόνηση, μπέσα, υπομονή και …γλώσσα μέλι”. Ο απερχόμενος δήμαρχος ευχήθηκε στη νέα διοίκηση του δήμου, καλή θητεία και επιτυχία.

“Μαζί θα ταξιδέψουμε και θα περάσουμε τα εμπόδια”

Στο πλευρό της νέας δημοτικής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υποσχέθηκε ότι θα σταθεί η περιφέρεια Ν. Αιγαίου, μεταφέροντας και το μήνυμα του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης. “Το ταξίδι ξεκινάει με καλό καπετάνιο και καλό πλήρωμα” είπε και πρόσθεσε ότι η συνεργασία περιφέρειας, δήμου είναι δεδομένη. Ο κ. Λεονταρίτης έκανε λόγο για την τουριστική Νάξο που έχει καταξιωθεί στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και για τα δυο μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το νησί, λιμάνι και αεροδρόμιο, τα οποία θα πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου.

“Φτιάξτε μελέτες να τις χρηματοδοτήσουμε”

Στο πλευρό της νέας δημοτικής αρχής υποσχέθηκε ότι θα σταθεί και ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης. “Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε και θα συνεχίσουμε για το καλό του τόπου. Αφήνουμε πίσω τους εγωισμούς και κοιτάμε το μέλλον της Νάξου και των Μικρών Κυκάδων” είπε ο κ. Μαργαρίτης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Λιανό: “Βασιζόμαστε επάνω σου για μελέτες… εμείς θα είμαστε εδώ να τις χρηματοδοτήσουμε”.

“Θα υπηρετήσουμε τους νόμους και τους θεσμούς για να οδηγήσουμε τα νησιά μας στην ανάπτυξη”

“Η σημερινή ημέρα αποτελεί το επιστέγασμα της εκλογικής διαδικασίας. Οι δημότες μας έδωσαν καθαρή εντολή εκλέγοντας 116 που με χρηστή διοίκηση και αποτελεσματικότητα θα λύσουμε τα ζητήματα των νησιών του δήμου. Εμείς οι 116 έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε τους νόμους και τους θεσμούς προκειμένου να οδηγήσουμε τα νησιά μας στην ανάπτυξη” σημείωσε ο νέος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.

Ως καθοριστικό παράγοντα, ο κ. Λιανός έθεσε την αποτελεσματική λειτουργία των δομών του δήμου αλλά και τη διεκδίκηση θεσμικών αλλαγών για την αναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Τα προβλήματα μας είναι γνωστά και κοινά. Χρειάζεται πολιτική βούληση, τήρηση της νομοθεσίας και κοινωνική συναίνεση την οποία θα επιδιώξουμε” σημείωσε ο κ. Λιανός και υποσχέθηκε ότι το δημαρχείο θα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες όχι μόνο για την επίλυση των προβλημάτων αλλά και για ιδέες και προτάσεις προς όφελος του τόπου.

Απευθυνόμενος στους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας ο νέος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τους ζήτησε να έχουν ενεργή συμμετοχή σε όλα τα θεσμικά όργανα του δήμου, ώστε η λήψη των αποφάσεων να είναι συμμετοχική και αποτελεσματικότερη.
Τέλος ο Δημήτρης Λιανός ευχαρίστησε το Μανόλη Μαργαρίτη για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, τους συνεργάτες του και την οικογένειά του.

“Ερχόμαστε σήμερα σε αυτή τη διαδικασία με ένα σοβαρό τραυματισμό”

“Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι θα είμαστε στο πλευρό σας και θα ασκήσουμε μια σοβαρή και επικοδομητική αντιπολίτευση” σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου ο οποίος υπογράμμισε ότι “οι ρυθμοί από δω και πέρα θα πρέπει να είναι πολύ εντατικοί”.

Ο κ. Χατζηανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που δημιουργούν “σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας”.
“Εμείς ως αντιπολίτευση ερχόμαστε σήμερα σε αυτή τη διαδικασία με ένα σοβαρό τραυματισμό μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις που μας στέρησαν τη δυνατότητα να έχουμε προέδρους σε κοινότητες του δήμου (Χώρα, Σαγκρί κ.λπ.), εκπροσώπους που ο λαός είχε εκλέξει και με νομοθετική ρύθμιση δεν έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας και συσχετισμού των δυνάμεων αυτών που ο λαός επέλεξε να ασκήσουν διοίκηση και αυτό σας δίνει ένα πρόσθετο βάρος” σημείωσε.
Ο κ. Χατζηανδρέου ευχήθηκε “καλή θητεία” και υποσχέθηκε ότι η παράταξη του θα “βάλει πλάτη” στην επίλυση των σοβαρών μικρών και μεγάλων ζητημάτων και της καθημερινότητας.

“Θα πρέπει να τιμήσουμε τον όρκο που δώσαμε”

“Σήμερα είναι μια μέρα ιερή κατά την οποία ορκιζόμαστε να υπερασπιστούμε το συμφέρον του τόπου” σημείωσε ο Βασίλης Βρούτσης ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να μείνουν πίσω όσα ειπώθηκαν την προεκλογική περίοδο και όλοι να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν.

“Είμαστε δεκτικοί και πρόθυμοι σε κάθε είδους συνεργασία αν πραγματικά διαπιστώσουμε ότι τιμάτε αυτόν τον όρκο” είπε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι “για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα πρέπει πρώτα από όλα να συζητήσουμε γι αυτό το “κοινό καλό” για το οποίο μιλάμε όλοι”.

“Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου”

“Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και αυτή τη δημοτική περίοδο” τόνισε ο κ. Γιάννης Κορρές επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Όπως είπε η παράταξη του θα παλέψει για να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας και να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας καθώς και να μπουν οι βάσεις για τη διεκδίκηση δομών που θα οδηγούν στην ανάπτυξη.

“Αν η δημοτική αρχή κινηθεί σε αυτή τη λογική, θα μας βρει συμπαραστάτες στο έργο της, αλλιώς θα είμαστε απέναντι” σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.

(Visited 1.171 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*