Τελετή παράδοσης οφθαλμολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
15/09/2019 2:31
  •  
  •  
  •  

 

Με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου το βράδυ, η τελετή παράδοσης της δωρεάς του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου στο νοσοκομείο του νησιού, η οποία αφορά δυο ιατρικά μηχανήματα που θα εξοπλίσουν το οφθαλμολογικό ιατρείο.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου θέλοντας να συνεισφέρει ενεργά στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο στους πολίτες των νησιών του δήμου και κατανοώντας τη συχνή αδυναμία που αντιμετωπίζει ένας δημόσιος φορέας στην εύρεση κεφαλαίων για το σκοπό αυτό, προσέγγισε στις αρχές του έτους τη διοίκηση για να εντοπίσει τον τομέα εκείνο που θα μπορούσε να φανεί περισσότερο χρήσιμος.

Τόσο η προηγούμενη, όσο και η τωρινή διοίκηση του Συλλόγου, συνεργάστηκε άψογα με το διοικητή Κωνσταντίνο Απιδόπουλο και αποφάσισε ότι η δωρεά δυο σύγχρονων οφθαλμολογικών μηχανημάτων, που έλειπαν από το νοσοκομείο, θα ήταν η πιο συμφέρουσα για την εξυπηρέτηση των ασθενών τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τα μηχανήματα αυτά, που βρίσκονται στη διάθεση του νοσοκομείου ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, κόστισαν 15.000 € και παρουσιάστηκαν επίσημα από την οφθαλμίατρο κα Χρυσούλα Ρενιέρη.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου Νικόλαος Κουτελιέρης μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως και ο πρώην πρόεδρος Ευάγγελος Στρατούρης που ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή.

Το Γενικό Νοσοκομείο Νάξου εκπροσώπησαν ο διοικητής κ. Απιδόπουλος, η οφθαλμίατρος κα Ρενιέρη, ο ιατρός Βασίλειος Ραπτάκης, καθώς και άλλα μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Δημήτριος Λιανός και ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Μανιός οι οποίοι υπογράμμισαν την ανάγκη ύπαρξης αντίστοιχων πρωτοβουλιών από όλους τους φορείς.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του πατέρα Νεκτάριου Αλεξόπουλου που εκπροσώπησε τη Μητρόπολη Παροναξίας, όπως και απλών πολιτών που πληροφορήθηκαν για την τελετή από τα τοπικά μέσα.

(Visited 531 times, 1 visits today)